Videóklip

2021.09.08. 19:30

Mit keresett egy gitározó alien a buszmegállóban?

Oda vágyom el címmel készült el az A Way legújabb, kissé meghökkentő klipje, csekkold nálunk!

Bukovenszki-Nagy Eszter

Fotó: Magánarchívum

A miskolci Melegh Gábor A Way néven futó pop-rock zenei projektjét már bemutattuk tavaly szeptemberben, most itt egy újabb videó a tehetséges zenésztől. Oda vágyom el című daláról beszélgettünk Gáborral, és elhoztuk nektek a videóklipet is.

Hogyan készült a dal? Mesélj kérlek egy picit róla!

Ahogy mindig, ezúttal is felvettem egy zenei alapot, amit elküldtem az énekesnőnek, akivel dolgozom. Amikor visszakaptam a felénekelt verziót, az ének annyira megtetszett, hogy a dobokat kivéve átírtam a teljes zenei alapot. Úgy éreztem, hogy ide egészen más hangzás kell, ezért máris kísérletezni kezdtem. Mikor az otthoni stúdiómban befejeztem a munkát, Károly Tomival véglegesítettük a dal hangzását, és megszületett az Oda vágyom el című A Way dal. A közvetlen elődeihez képest ez egy másabb jellegű szerzemény, stílusában a pop/electropop/synthwave műfajokhoz áll a legközelebb. Kiemelném, hogy a dal angol nyelven is elkészült, Looking For A Place címmel. Az angol verziót is nagyon szeretem. Hiába „csak” a dalszöveg más, számomra valahogy a hangulata is.

Miről szól a dal?

Minden alkalommal kihívás, ha egy saját dalszöveget kell „elmagyarázni”, de támpontokat éppen lehet adni. A szöveg központi gondolata maga az elvágyódás. Elvágyódás egy olyan világból – jelesül ebből –, ahol már „a remény annyit hazudott, hiába kér”. Az elvágyódás mellett tehát dominál egyfajta kiábrándultság is. Én úgy gondolom, hogy a szöveg képes megteremteni azt a hangulatot, amelyben a hallgató el tud mélyülni, amellyel tud azonosulni, és amely (anélkül, hogy túl szentimentális lennék) érzéseket hoz a felszínre.

Elárulsz valami érdekességet nekünk a dalokról?

Mindegyik dal a saját gyermekem, számomra már az egy érdekesség, hogy lehetőségem van megalkotni őket. Különösebb érdekességet tehát nem tudok kiemelni a dalaim kapcsán, de remélem, hogy a közönség annál inkább. Ebben az évben az Oda vágyom el mellett már februárban megjelent egy dalom, sok szeretettel ajánlom azt a dalt is.

Nem gondoltad, hogy az Oda vágyom el klipje elveszi a dal élét és azt hihetik, ez valami trollság?

Abszolút szándékos volt, hogy a dalhoz egy olyan vizuális tartalom készüljön, amely nem egyértelműen hozható össze a dallal, vagy annak mondanivalójával. Ilyenkor persze mindig van rizikó, de pont azt a képi világot látom magam előtt, ami a klipben is megjelenik, szóval örülök a végeredménynek és büszke is vagyok rá. Ha másképpen valósult volna meg, akkor biztosan csalódott lennék, de így a legkevésbé sem. A klipet egyébként Bokros Mártonnal forgattuk, egy kiváló srác, művész és szakember. Szerencsére ez a forgatás is nagyon jó hangulatban telt, és ha már kérdeztél az érdekességekről, akkor mondok egyet. A nézők nagy részének bizonyosan nem egyértelmű, hogy egy forgatás mennyi kihívást rejt. Az Oda vágyom el klipjének készítésekor nyár volt, tűzött a nap, és egy latex alien álarcban, talpig feketébe öltözve, több órán keresztül kellett koncentrálnom, gitároznom, és megküzdenem a nem kívánt elemekkel.

A klip ötlete egyébként honnan jött?

Csak úgy jött. Hogy honnan, azt nem tudom, de azt, hogy mikor, azt igen. Az utolsó hetek voltak az iskolában, órák közötti szünet volt, én pedig mentem a tanáriba. Leültem és abban a pillanatban kipattant a fejemből az alapkoncepció, utána jött a sztori is.


https://boon.hu/bulvar-celeb/helyi-bulvar-celeb/az-egesz-olyan-termeszetes-mint-hajnali-kod-a-reten-interju-melegh-gaborral-4559771/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában