rendezvénysorozat

2021.09.25. 14:30

Kultúrházak színes bemutatkozása

Programok sokaságával várják a hétvégén megyénkben több helyen és a diósgyőri Lovagi Tornák Terén a látogatókat.

Nagy-Hankó Krisztina

20210619 Balatonfüred Grecsó Krisztián; Magamról és Veráról többet című kötet bemutatója a Vaszary kertben Novák Péter színművész műsorvezető közreműködésével A képen: Novák Péter színművész, műsorvezető Fotó: Pesthy Márton PM Veszprém Megyei Napló

Forrás: MW

Fotó: Pesthy Márton

A 2021-es „Kultúrházak éjjel-nappal” elnevezésű rendezvénysorozat vasárnapi kiemelt helyszíne lesz Miskolc.

A szeptember 24-e és 26-a között immár tizenötödik alkalommal megszervezett országos eseménysorozat szlogenje: mindennap értéket adunk. Ennek jegyében szeptember 26-án, vasárnap változatos programokkal várják a látogatókat a szervezők.

A rendezvényen Novák Péter zenész, színész, rendező, az eseménysorozat nagykövete és Bordás István, a Magyar Népművelők Egyesületének elnöke is részt vesz.

A „Pajtában” délelőtt tíz órakor a Bulgaros együttes és az Erkel zeneművészeti iskola előadása nyitja a rendezvényt.

Ezt követően játéktári móka veszi kezdetét, tizenhatféle középkori játékot próbálhatnak ki a látogatók. Lesz „bolond dobálós”, korongos táblás, pajzsos-kardos játék, csillagdobálás, lándzsahajítás, középkori darts és labirintus is.

Tizenegy órától fegyvermustrán vehetnek részt az érdeklődők.

A délelőtt folyamán, a Vásártéren kézművesek, vásárosok, piktorok, utcazenészek, apródok és udvarhölgyek mutatkoznak be. Az „Utazás a középkorból a jövőbe – A Földtől a csillagokig” alcímet viselő program egészen estig várja az érdeklődőket.

A jól ismert történetet, a Lúdas Matyit eleveníti fel vásári komédia formájában a Galiba társulat, este hat órától a Diósgyőri Aranysarkantyús Lovagrend harci csörtéje lesz, majd moldvai csángó népzene és a Főnix Tűzcsoport tűzzsonglőr-produkciója zárja a napot.

Bekapcsolódik a megye

Nem csupán Diósgyőrben csatlakoznak a „Kultúrházak éjjel-nappal” programsorozatához, a miskolci Művészetek Házában, Hejőcsabán a Gárdonyi Géza Művelődési Házban, továbbá Sátoraljaújhelyen, Sajószentpéteren, Tiszaújvárosban, a Derkovits Művelődési Központban, illetve Ózdon, több helyszínen lesznek még programok a hétvégén.

Bővebb információ az eseményekről ezen az oldalon található.

(A borítóképen: Novák Péter az eseménysorozat nagykövete)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában