Mobilitási Hét

2021.09.21. 18:00

Heten együtt bicikliztek

A szombat délelőtt a legjobb alkalom volt egy kis kerékpározásra, főleg, hogy szomszédolni is lehetett közben.

Nagy-Hankó Krisztina

Fotó: Vajda János

Már évek óta megrendezik a mobilitási hét programjait, melynek része a kerékpáros körtúra. Ez hét Sajó menti település – Boldva, Sajósenye, Sajóvámos, Sajópál­fala, Szirmabesenyő, Sajókeresztúr és Sajóecseg – összefogásával valósul meg – mondta Kollár Miklós, Sajókeresztúr polgármestere. A 24 kilométeres távot együtt teszik meg a családok. Az állomásokon minden egyes település vendégül látja a többieket, illetve becsatlakozik a körbe, melynek végén egyenként leszakadnak a bolytól – tette hozzá a polgármester. Nagyjából 300-350 biciklisre számítottak ezen a napon. Korosztálytól függetlenül mindenkit vártak a sportos eseményre.

Kozák Lajosné a sajókeresztúri nyugdíjasklub tagja, minden évben részt vesz a körtúrán, két okból is: mert szeret biciklizni, és a közösséget is kedveli. A kezdeményezés kiváló, és egyedül biztosan nem vágna neki a távnak – mondta a fitt nagymama. Kilenc unokája van, de általában a húsz­éves Cintiával kerekezik, most is ő kísérte el. Együtt tölteni az időt az unokával pedig nagyon kellemes. A táv nem megerőltető, kényelmesen teljesíthető – vélekedett.

A közösség ereje

Sajóvámoson csatlakozott Vassné Szokircsák Diána és fia, Zozó a biciklis csapathoz, többen jöttek együtt a településről. Rendszeresen kerékpároznak, gyakran megteszik ezt a kört máskor is a családdal, barátokkal – mondta az anyuka. Már akkor is voltak a rendezvényen, amikor még a gyerekek kicsik voltak, most sajnos csak a család fele tudott eljönni – tudatta az édesanya. Különleges hangulata van a körtúrának, ezért is fontos, hogy ők is részesei legyenek. Illetve a közösségépítő hatása, az összetartó ereje most még jelentősebb, hiszen a járvány ideje alatt nagyon keveset találkoztak egymással a szomszédos települések lakói.

(A borítóképen: Évek óta kerékpárra pattan a hét település apraja-nagyja)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában