Dallamok Szárnyán klub

2021.09.21. 09:00

Előadóikkal tíz év alatt bejárták az országot

VIP vendégekkel és emlékidéző kiállítással ünnepli születésnapját a Dallamok Szárnyán klub.

Detzky Anna

Forrás: ÉM

Tízéves jubileumot tart szeptember 23-án pótlólag a Miskolci Dallamok Szárnyán Nyugdíjas Művészeti Klub, állandó helyükön, a VOKE Vörösmarty Mihály Művelődési Házban. Ennek apropóján a zárt körű rendezvényre külsős fellépőket hívnak meg, és bemutatják eddig elért eredményeiket.

– Idén már tizenegy éves lesz a klubunk, de a koronavírus-járvány miatt tavaly nem tudtuk megtartani születésnapi ünnepségünket. Művészközösségünk magyarnóta-, operett- és táncdalénekesekből, illetve kabaré- és prózai előadókból áll, akikkel fellépéseink során már bejártuk az országot – mondta Gergely Józsefné klubvezető. – A pandémia alatt kevesebbet tudtunk próbálni, de igyekeztem összetartani a csapatot. Tavasszal Lillafüredre kisvonatoztunk, karácsonykor a Városház téren adtunk koncertet, februárban Miskolctapolcán sétáltunk, május óta pedig újra tele van a naptárunk.

Felidézik emlékeiket

Rendhagyó módon most nézőként vesznek részt a születésnapi ünnepségen a jelenlegi klubtagok.

– Ezúttal úgy gondoltuk, hogy nem szeretnénk műsorral készülni, hiszen mi vagyunk az ünnepeltek, ezért inkább vendégeket hívunk. Egyedül operaénekesünk adja majd elő a Hazám, hazám című dalt nyitóénekként. Utána pedig a VIP vendégek produkciói következnek. A közös étkezés alatt Gáspár Anni nótaénekes és a Miskolci Balogh Zoltán és Zenekara a Jó ebédhez szól a nóta című műsort fogják előadni. Az ünnepélyre körülbelül hetven főt hívtunk meg. Legtöbbjük volt klubtag, akik elköltöztek, vagy egészségügyi állapotuk miatt már nem tudnak hozzánk járni. Emellett baráti idős közösségek vezetői is eljönnek. Például a taktaharkányi nyugdíjasklubból vagy a mezőkövesdi Matyó Nagymama Klub Egyesületből, akik gyönyörű népviseletüket is felveszik. A színházteremben diavetítés lesz emlékeinkről. Elmúlt tíz évünk eredményeit is kiállítjuk fotókkal illusztrálva a Vörösmarty művelődési ház emeletén – sorolta a klubvezető.

(A borítóképen: Újra száll a nóta)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában