rendhagyó buli

2021.08.07. 19:00

Razzia egy gesztelyi privát csűrbuliban

A kazincbarcikai punk-rock zenekar, a Razzia egy rendhagyó helyszínen koncertezett pénteken: egy gesztelyi magtárban zenéltek.

Bukovenszki-Nagy Eszter

Régi jó munkakapcsolatot ápol Lapis Miklós gesztelyi gazda és Bojti Vilmos, a Razzia együttes dobosa, aki a civil életben ugyancsak a mezőgazdaságban dolgozik. Innen eredt az ötlet, hogy a dolgozóknak, idénymunkásoknak, szomszédoknak és barátoknak tartsanak egy kis összejövetelt, hogy kikapcsolódhassanak a feszített tempójú időszakban. Természetesen a zenekar is minden lehetőséget megragad, hogy koncertezhessen, legyen szó motoros találkozóról, önálló buliról vagy egy mezőgazdasági területen tartott privát mulatságról.

– Mindig kerestünk valami közös lazulási pontot, de elég nehéz összeegyeztetni, legfőképp aratási időszakban, amikor éjjel-nappal megy a munka, nincs megállás. Korábban is szó volt már róla, nekem nagyon megtetszett ez a helyszín, elég különleges, így egy alkalommal mondtam Miklósnak, hogy egyszer csináljunk itt egy bulit. Neki is nagyon tetszett az ötlet, úgyhogy tető alá hoztuk végre – kezdte Bojti Vilmos a buli történetét. – Egyébként ahol tudunk, ott fellépünk, júniusban például a Parlament előtt zenéltünk, az nagyon szuper koncert volt. Minden meghívásnak örülünk és igyekszünk eleget is tenni, de amúgy ez az első alkalom, hogy egy nem nyilvános rendezvényen zenélünk.

Összetartó közösség

Mint mondja, a munkája kapcsán is azt tapasztalta, hogy a magyarokat övező sztereotípiákkal ellentétben rendkívül összetartó ez a közösség, a szomszédos gazdaságok segítik egymást, mindenki ismer mindenkit és roppant segítőkészek egymással. Így nem csak a Lapis Miklós gazdaságában dolgozók kaptak meghívást a délután kezdődő, gőzkieresztő eszem-iszom dínom-dánomra, hanem a környékbeli földbirtokosok, munkások, ismerősök és barátok is.

Az est hangulata sem volt mindennapi: egy igazi bensőséges, baráti összejövetel, ahol gyerekek és pálinkás poharas felnőttek szaladgáltak nevetgélve és egy rettentő szórakoztató koncert keveredett a grillfüstös naplementében. A zenekar szellemisége nem mellesleg tökéletesen illett egy ilyen felszabadult hacacáréhoz, hiszen többször hangsúlyozták nyilatkozataikban, hogy frontemberük, Ernő, egy igazi színpadi bohóc. Erről most a gesztelyi vigadozó társaság is megbizonyosodhatott, a mulatságos összekötő szövegek párbeszéddé váltak egy idő után, megnevettetve az egybegyűlteket.

Rendszer is lehet belőle

– Első alkalommal rendeztünk ilyen „csűrbulit”, de semmi köze nincs a pandémia utáni újranyitáshoz. Vili kérése volt, megtetszett neki a magtár, és mondta nekem, hogy egyszer szeretne itt zenélni a bandával. Én meg úgy gondoltam, hogy miért ne. Néha szoktunk egyébként itt rendezvényeket tartani, de azok mindig szigorúan szakmai jellegűek, szaktanácsadás, és egyebek. Most úgy gondoltam, hogy legyen egy kis ereszd el a hajamat – mondta mosolyogva Lapis Miklós, a gazdaság tulajdonosa. – Nagyon jól érezzük magunkat, és bár messze még az este vége, de ha mindenki jó érzésekkel megy haza, beleértve a zenekart is, akár lehet belőle rendszer – tette hozzá végül Miklós.

https://boon.hu/bulvar-celeb/helyi-bulvar-celeb/orult-buli-es-bohoc-a-mikrofonnal-4077243/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában