X. Gömör-Tornai Népművészeti Találkozó

2021.08.08. 19:00

Népművészek találkoztak Barakonyban

A hétvégé, rendezték meg a X. Gömör-Tornai Népművészeti Találkozót Tornabarakonyban.

Péntek este a vendégek Carlo Goldoni: A chioggiai csetepaté című darabját tekinthették meg a BOSZI előadásában. Az előadás után nyitották meg a Mesterek és tanítványok kiállítás a Barakonyi Alkotótáborok munkáiból.

A program szombaton folytatódott. Délelőtt Az ördög három aranyhajszála című mesejátékot vitte színre a Berényi Színjátékos Társaság. Délután kézműves foglalkozások zajlottak: bőrművesség, agyagozás, szövés-fonás, mézeskalács-díszítés, körmöcske- és bőrkarkötő-készítés, csuhézás, papírfonás és íjászat. A helyi termelők elhozták termékeiket, melyeket meg is lehetett vásárolni.

A szintén délutáni népművészeti találkozón néptáncosok, népzenészek, népdalkörök, népdalénekesek és hagyományőrzők léptek föl.

Este a Parapács zenekar népzenei műsora szórakoztatta a közönséget, majd kezdetét vette a táncház, ahol mindenki addig ropta, ameddig a lába bírta. A rendezvény ideje alatt a vendégek megkóstolhatták a barakonyi kőttest, a ruszingulyást és a kicsik kedvencét, a palacsintát, valamint pihenhettek a Kemencés domb árnyas fái alatt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában