Segítik őket

2021.08.14. 14:00

Iskolatáska-adományakció indult

Használt iskolatáskákat és iskolaszereket gyűjt rászoruló gyerekeknek a MÚK.

Detzky Anna

Fotó: Shuttertsock

Az elhasznált iskolatáskák és iskolaszerek általában a kukába kerülnek, de a Mirehu Nonprofit Kft. idén először meghirdette ezek újrahasznosítását, „A szögre akasztott táskának is lehet új élete!” mottóval.

Vasárnapig várják

Augusztus 15-ig (vasárnapig) várják a használaton kívüli iskolai felszereléseket a Miskolci Újrahasználati Központba (MÚK), a József Attila utca 65. szám alá. Érdeklődni az [email protected] e-mail-címen vagy a 06-46-200-327-es telefonszámon lehet. A központ küldetése szorosan kapcsolódik az iskolatáska-újrahasznosítási akcióhoz. Ugyanis a MÚK olyan létesítmény, ahol a lakosságnak lehetősége nyílik arra, hogy a már feleslegessé vált, de használatra még alkalmas tárgyait, eszközeit, berendezéseit elhelyezhesse, a környezettudatosság elvének szem előtt tartásával.

A szervezet célja, hogy ezek a tárgyak lehetőség szerint eljussanak azokhoz, akik még szívesen forgatnák vagy felhasználnák azokat. A MÚK-ba magánszemélyek adhatnak le tárgyakat, és azokat bárki elviheti.

Beszállítják a táskákat

„Sok háztartásban van olyan megunt vagy kinőtt iskolatáska is, vagy már nem használt iskolaszer, amelyre nincs szükség, de más rászoruló gyermeknek nagy segítséget jelentene a következő tanév kezdetén” – írja ­Facebook-oldalán felhívásában a szervezet. Az iskola­táskák mellett szívesen fogadnak tolltartót, tornazsákot, nem használt füzetet, rajzlapot, zsírkrétát és vonalzót. A szervező azt is vállalja, hogy a Miskolcról és a Mirehu Nonprofit Kft. településeiről érkező fölajánlásokért külön egyeztetés alapján házhoz megy, ha nehézkes a beszállítás.

Átveszik az adományokat

A települések listája a mirehu.hu honlapján olvasható. A Célpont Közösségi Tértől szintén kérhető hasonló segítség, amely vállalta, hogy a közösségi házban, a Miskolc, Arany János utca 29–35. szám alatt átveszi az adomá­nyokat, és kiviszi a helyszínre.

(A borítóképen: A régi iskolatáska másoknak még örömet szerezhet)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában