Kéktúra kihívás

2021.08.14. 13:00

Az olimpiát követően a Balatonnál futott

Második olimpiáján szerepelt a Mezőkövesdhez ezer szállal kötődő Érdi Mária vitorlázó.

Kolodzey Tamás

Fotó: Olvasónktól

Érdi Mária vitorlázó, a mindössze huszonhárom esztendős sportoló már ott volt a 2016-os, riói ötkarikás játékokon is, a napokban pedig Tokióban is küzdött: a laser radial hajóosztályban a tizenharmadik helyen végzett, Brazíliához képest egy helyet javított.

– Az olimpiának vége, már napok óta itthon vagyok, és most végre több időm jut a vitorlázáson kívül más dolgokra is – mondta a kiváló vitorlázó. – Az elmúlt hét végén a NaviTrails MVM SE által szervezett kéktúra kihívását fogadtam el: kiválasztottam egy szakaszt, és végigmentem rajta. Sokat szoktam futni a Balaton-felvidéki erdőkben, a Kékkör útvonal mentén, a megmérettetés mégsem volt szokványos. Tudtam, hogy nem csak magamért, a saját egészségemért vagy az edzéstervem miatt futok. Végig ott járt a fejemben, hogy most a csapatért megyek, a közösbe gyűjtögetem a kilométereket. Ez az érzés elterelte a figyelmemet a fáradtságomról, pluszmotivációt adott, szinte észre sem vettem, úgy szaladtam végig a szakaszomon. Jó érzéssel töltött el, hogy képes voltam az engem körülvevő erdő szépségére és a mozgás örömére is koncentrálni. Nagy élményt jelentett nekem a szabadidős „vizsga”, így jöhet a következő próba.

(A borítóképen: Érdi Mária (jobbról) és edzője Tokióban)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában