Kiemelkedő teljesítmény

2021.07.18. 19:30

Tanulás, zene és sport – mindben nagyon jók

Az ikerlányokat sok minden érdekli, és sok mindenben sikeresek is.

Zemplénagárdon él Sohajda Laura és Sohajda Titanilla. Az ikerlányok idén végeztek a cigándi általános iskolában, nem is akármilyen eredménnyel: színötös tanulók, sorra nyerték a versenyeket és angol középfokú nyelvvizsgát is szereztek.

– Minden évben részt vettek a Magyar Kultúra Hete rendezvénysorozaton ahol rendre dobogón végeztek mesemondó- vagy szavalóversenyeken, az utóbbi hónapokban pedig a járványhelyzet miatt az online megmérettetéseken is indultak– tette hozzá immár volt osztályfőnökük, Terjék Bettina. – Angolból is több versenyen szerepeltek egyéni- és csapatversenyben is. Titanilla 5. és 6. osztályban a Jedlik Ányos matematika és fizikaversenyen országos 6. majd 5. helyezést ért el. Az idén több megmérettetésen csak online formában lehetett részt venni, de így is remekül teljesítettek, például mindkét lány bejutott az Eötvös József fizikaverseny országos döntőjébe.

Kosztyi Katalintól, a lányok anyukájától megtudtuk, hogy Titanillának nincs még elképzelése, mi szeretne lenni, de az angol nyelvterülethez kapcsolódó foglalkozás érdekelné. Nagyon szereti ezt a nyelvet, sokat olvas angolul és a kedvenc animációs sorozatát is ezen a nyelven nézi. Szabadidejében szeret rajzolni, zenélni – zongorázni és gitározni – valamint a számítógépes játékok is érdeklik. Ezen felül néptáncol és focizik versenyszerűen a cigándi U16-os leánycsapatban.

Laurát az orvosi pálya érdekli, ezért is választotta az emelt kémia-biológia szakot a gimnáziumban. Kedvenc időtöltése az olvasás – leginkább angol nyelven –, a zenehallgatás, és a zenélés: zongorán, valamint hegedűn.

Az anyuka hozzátette: a lányok kétpetéjű ikrek, így külsőleg „csak úgy, mint a testvérek” hasonlítanak egymásra. Belső tulajdonságaik is eléggé eltérőek, de egyre többször tapasztalható náluk az ikrekre jellemző összetartás.

Néhány éve például még külön iskolába szerettek volna továbbtanulni, most, a pályaválasztáskor mégis mindketten ugyanazokat az iskolákat jelölték meg, csak más-más szakon. Sárospatakra, a református gimnáziumba jelentkeztek, ahová fel is vették őket és már nagyon várják az új kihívásokat. Tudják, hogy az ország egyik legrégebben fennálló oktatási intézményében kell majd helytállniuk.

„Sajnos elég messze lakunk a környező városoktól ezért mindenképpen kollégiumban fognak lakni, de bízom benne, hogy segíteni fogják egymást és ugyanilyen eredményesek lesznek az élet bármely területén, mint eddig” – zárta gondolatait az édesanya, Kosztyi Katalin.

(A borítóképen: Sohajda Laura Dóra, Terjék Bettina osztályfőnök, Sohajda Titanilla Katalin)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában