Évgyűrűk

2021.07.19. 07:00

Szépkorúak számára indítanak filmklubot

Vidám magyar filmekre csábítja be a miskolci művészmozi a nyugdíjasokat.

Detzky Anna

Fotó: alapfilmek.hu

Az idősekre is gondol az Uránia-Béke Art Mozi Miskolc. A július 24–25-ei hétvégén 14 órától Szépkorúak Filmklubja lesz, amelynek keretében térítésmentesen tekinthetnek meg két magyar vígjátékot a nyugdíjasok. Jegyek a Dr. Hilscher Rezső Szociális Közalapítványnál igényelhetők ingyenesen a 06-70-395-2618-as telefonszámon. Az előadásokra nyugdíjas igazolvánnyal és védettségi kártyával rendelkezők regisztrálhatnak. A két filmre a moziban nem lehetséges a jegyvásárlás – tájékoztat Face­book-oldalán a filmszínház.

Hétköznapi komikum

Az idősek július harmadik hétvégéjén egy 2018-as és egy 1968-as színes film közül választhatnak. A három éve készült Szabadúszók című film július 24-én, szombaton lesz látható. Az alkotás egy negyvenes évei felé közeledő férfiról szól, aki nem találja a helyét. Két éve nem kap munkát, és a gyerekei is lúzernek tartják. Bár a felesége nagyon türelmes vele, mégis úgy érzi, hogy kicsúszott a lába alól a talaj. Egy nap jelentkezik egy hirdetésre, ahol szinkron­úszócsapatba keresnek jelölteket. Döntése örökre megváltoztatja az életét.

Vasárnap, július 25-én pedig A veréb is madár című régi filmet tűzték műsorra. A történet egy Holló Zoltán nevű feltalálóról szól, akinek a Szabadalmi Hivatal visszautasította a találmányát, az Ultrapatyolexet. A főszereplő úgy érzi, hogy sikertelenségét öccsének köszönheti, aki nyugaton él. Érthetően nem örül neki, amikor Kaliforniában megtollasodott testvére, Alexander egy napon hazalátogat és még Zoltán menyasszonyát is el akarja csábítani. Mulatságos kalandjaikat meséli el a vígjáték.

(A borítóképen: Jelenet A veréb is madár című filmből)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában