Vakáció

2021.07.18. 18:00

Sokan választják a táborokat

Senki nem késett még el a táborfoglalással, a szervezők alkalmazkodtak a megnövekedett igényekhez.

Detzky Anna

Fotó: Shutterstock

„A bejelentés óta, miszerint lehet mind napközis, mind ottalvós táborokat szervezni, két hónap telt el. A táborkereslet kapcsán viszont olyan, mintha csak most kezdődne a nyári szünet. Naponta több száz szülő keres vakációs lehetőséget és élménydús gyermekfelügyeletet a nyár hátralévő részére” – írja közleményében a Táborfigyelő gyermektábor-összehasonlító portál.

– A nyári szünet kezdete után általában visszaesik az érdeklődés, csak last minute foglalásokkal számolunk – mondta Tóth Béla, a weboldal vezetője. – Minket is meglepett, hogy idén ez közel sem így alakul. Majdnem félezer szülő keres és foglal tábort naponta most is, amit online felületünkön nyomon követünk. Sok táborszervező az átlagos 2-3 turnushoz képest újabb turnusokat nyitott meg a hatalmas érdeklődés miatt. Így több mint 900 turnus közül választhatnak, akik a következő másfél hónapban táboroztatnák csemetéjüket. Előrejelzéseink szerint 190 ezer gyermek táborozik nálunk az idén, ami átlagosan 80 százalékos foglaltságot jelent. Ez 20 százalékkal több, mint a tavalyi adat, és már elegendő ahhoz, hogy kisebb táborszervezőink számára is rentábilis legyen, akiket nagyon megviselt gazdaságilag a pandémia.

Téma tekintetében is nagyon széles a paletta a Táborfigyelőn.

– Valamivel több angol-, kaland- és sporttábort hirdettünk meg, mert ezek a legkeresettebbek. Elérhetőek az informatikai, a kézműves- és lovas táborok is. Újonnan jelentek meg idén a new tech táborok, ahol például drónprogramozást, applikációfejlesztést tanulhatnak, vagy a robotikával, mesterséges intelligenciával ismerkedhetnek meg a résztvevők. A Borsod-Abaúj-Zemplén megyében meghirdetett táborokba is az ország egész területéről jelentkeznek. Az erdőbényei Zölderdő Tábor elérhető még – sorolta Tóth Béla.

Segítség a szülőknek

– A nyári szünet nagyon hosszú idő, hiszen 11-12 hétről van szó. Idén a járványhelyzet a megszokottnál több szabadságot elvitt a szülőktől, így jóval hosszabb időre kell valami megoldást találniuk. Azokat a szülőket pedig, akik korábban nem szívesen engedték közösségbe gyerekeiket, a környezetükből több pozitív impulzus érte a táborozó ismerősök részéről. Sokan átértékelték a hozzáállásukat, és mégiscsak keresnek tábort gyermekeiknek – magyarázta a szakember.

(A borítóképen: Jól érzik magukat a gyerekek a nyári táborokban)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában