napközis tábor

2021.07.15. 18:30

Református tábort tartottak a kicsiknek

Balogh Csilla

Forrás: Olvasónk küldte

– Idén rendkívül összetartó csapat kovácsolódott össze, és olyan jól sikerült a tábor, hogy a gyermekek már most bejelentkeztek a következő évi foglalkozásokra – mondja Hangóné Birtha Melinda, a Miskolc-Avasi Református Egyházközség lelkipásztora. Az egyházközség 2005 óta szervezi meg nyaranta kicsiknek a Református Napközis Tábort. Ebben az évben tizenöt, öt-tíz éves lurkó örülhetett a több miskolci helyszínen megtartott tábornak, amelynek fő célja az együttlét és a lelkiség erősítése volt.

– Bibliai történeteket dolgoztunk fel a gyermekekkel közösen, és rengeteget énekeltünk. Ezek mellett kézműves-foglalkozásokkal és különböző szabadidős tevékenységekkel kötöttük le a tanulók figyelmét. Az avasi templom története minden alkalommal porondon van. Idén az Avasi kilátó megtekintése is szerepelt a programok között, és a színészmúzeumba is elvittük a csemetéket. Mindig arra törekszünk, hogy olyan helyi és környékbeli nevezetességeket mutassunk be a gyerekeknek, amelyekre év közben nem adódik lehetőség – magyarázza a táborvezető.

Egyetemisták segítettek

– A gyerekek nagyon szeretik a tábort, közülük sokan már az első nap megkérdezik, hogy itt aludhatnak-e. Ebben a tikkasztó kánikulában különösen nagy élményt jelentett a kicsiknek, hogy a gimnázium új uszodáját is kipróbálhatták – osztja meg friss élményeit Hangóné Birtha Melinda. A foglalkozásokon tanult énekek egy részét a tábor záróakkordjaként az avasi templomban vasárnap délelőtt tartott istentiszteleten a gyülekezetnek és a szülőknek is bemutatták a résztvevők. Az élmények kialakításában és lebonyolításában a református gyülekezethez tartozó pedagógusok és önkéntesek, valamint a Debreceni Egyetem öt teológiai hallgatója nyújtott segítséget.

(A borítóképen: Közös játék körben ülve az udvaron)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában