IX. megyei „Röpülj páva” dalostalálkozó

2021.07.30. 18:00

Mezőcsáton dalol a páva – hozzák a dalkincsüket

Sokszínű népdalkincset gyűjt csokorba a IX. megyei „Röpülj páva” dalostalálkozó.

Detzky Anna

Fotó: Olvasónktól

Szerte a megyéből és még Kassáról is érkeznek nyugdíjas dal- és tánccsoportok a IX. megyei „Röpülj páva” dalostalálkozóra augusztus 13-án 10 órakor a Mezőcsáti Művelődési Központ és Könyvtárba. A hagyományosan a borsodi régióban tartott nagyszabású eseményt idén 17 művészeti csoport részvételével rendezi meg a Nyugdíjasok Megyei és Városi Képviselete.

Önfeledt találkozó

– Nagy örömünkre szolgál, hogy egy év kihagyással újra meg tudjuk rendezni a dalostalálkozót. Tizennégy településről érkezik 196 fellépő, vannak köztük népdalkörök, kórusok, szólóénekes, hegedűművész és két néptánccsoport is – sorolta Vida Lászlóné, a Nyugdíjasok Megyei és Városi Képviseletének elnökhelyettese. – Mindenki hozza magával a saját hagyományait, dalkincs és népviselet tekintetében.

Szívvel-lélekkel készültek a szervezők a nagy eseményre.

– A rendezvényt pályázati forrásból és a mezőcsáti önkormányzat támogatásából tudjuk megvalósítani. A szervezés során rengeteg segítséget kaptunk a művelődési ház vezetőségétől és a Mezőcsáti Kistérség Humánszolgáltató Központtól. Siposné Horváth Anita, Mezőcsát polgármestere nyitja meg az összejövetelt. Vetített képes előadásban a települést is bemutatja. Ezt követően a helyi fogyatékkal élő gyerekek adnak majd műsort. Aztán kezdetét veszi a dalostalálkozó. Mi reggeli kávét, pogácsát és ebédet biztosítunk a fellépők számára a Mezőcsáti Élelmezési Központban. Végül teadélután keretében zenés mulatságot tartunk. Korábban szakmai zsűri értékelte a produkciókat, amelyek minősítést is kaptak. Úgy érezzük, hogy sokkal barátibb, ha idén csak szöveges értékelést adunk, amire most Bánné dr. Gál Boglárkát, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Közgyűlés elnökét kértük föl – osztotta meg a szervező.

(A borítóképen: A tavalyi találkozó résztvevőinek csoportja)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában