Miskolci Termelői Nap

2021.07.19. 11:30

Kapható volt minden, mi szem-szájnak ingere Miskolcon

Ha a hónap harmadik vasárnapja, akkor termelői vásár a miskolci belvárosban.

Fotó: Ádám János

A Miskolci Termelői Nap egy jó hangulatú közösségi program, amely lényegében 2015 óta töretlen sikernek örvend. A kényszerű szünetet csak a koronavírus-járvány miatt kellett elrendelni.

A tudatos vásárlás tere

A Miskolci Termelői Nap – a szervezők szándéka szerint találkozási pontot jelent a termelők és a fogyasztók között – minden hónap harmadik vasárnapján – elősegítve így a tudatos vásárlást. Lehetőséget biztosít a helyi őstermelőknek és kézműveseknek a bemutatkozásra, az ide látogatóknak pedig kulturális programokkal, kézműves-foglalkozásokkal is kedveskedik. A pandémia enyhülése kapcsán bevezetett könnyítések egyben azt is magukkal vonták, hogy végre újra meg lehet rendezni a miskolciak és környéken élők kedvenc seregszemléjét a belvárosban.

A termelőket támogatják

Ha július és harmadik vasárnap – márpedig július 18-a ez volt –, akkor újra Miskolci Termelői Nap. A belvárosban kialakított vásárvárosban ismét ott voltak a helyi és környékbeli termelők portékái, amelyeket nemcsak megvenni lehetett, hanem előtte meg is kóstolni, de voltak olyan kézműves termékek, amelyek nem az étel vagy ital kategóriába tartoznak, hanem a mindennapi életünket megkönnyítő háztartási eszközök.

Nagy Istvánék Kazincbarcikáról rendszeres látogatói a termelői napoknak, és nagyon várták már, hogy újból lehessen vásárolni. „Ilyenkor végigkóstolunk mindent és megvesszük, ami megtetszik, ami ízlik. Hiszünk abban, hogy a kézműves módszerrel készített élelmiszerek igazán jó minőségűek – mondta a családfő. – Az sem mellékes, hogy a pandémia miatt rossz helyzetbe jutott hazai termelőket támogatjuk azzal, hogy itt vásárolunk be, amit csak lehet.”

Szellemi táplálék

A szervezők gondoskodnak szellemi táplálékról is a vásározóknak. Most a gyerekeket a Kalamajka bábszínház, a felnőtteket a Latin Projekt szórakoztatta.

(A borítóképen: A termelői vásárt délelőtt az időjárás sem zavarta meg. Ezrek mentek el rá)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában