gyermeknapi kívánság teljesítése

2021.07.09. 18:30

Iskolások látogattak el a DVTK-stadionba

A gyereknapi kívánság teljesülése a DVTK és a Mento Kft. közreműködésével valósulhatott meg.

Apagyi Beáta

Fotó: Vajda János

Az Ináncson található Arany János Általános Iskola alsó tagozatának 25 diákja vehetett részt a csütörtök délelőtt tartott stadiontúrán, melyet Horváth Ferenc, a stadion dolgozója vezetett.

Eleinte félénkek voltak a gyerekek, de hamar feloldódtak, és úgy tűnt nagyon is jól érzik magukat.

– Igyekeztem nekik mindenhová betekintést engedni. A felnőttöltözőt nem láthatták mert épp edzés volt, viszont a vendégoldalon körbevezettem a csipet csapatot. Mindhárom emeletet bejártuk közösen, meséltem az akadémiáról, a füves pályákról, a VIP-helyiségekről, így biztos vagyok benne, hogy a másfél órásra kerekedett túra alatt rengeteg hasznos információval gazdagodtak a fiatalok. Láthatóan nagy élmény volt számukra, amikor a pályára lépésüket első perctől kezdve rögzítették a kollégák a szerverszobában, a felvételeket vissza is nézhették – mesélte Horváth Ferenc. A résztvevők közül Lucskai Noémi és Lengyel Dóra megerősítették, hogy hatalmas élmény volt a látogatás a sportlétesítményben. Nagyon várták már a kirándulást, jól érezték magunkat. Az iskola diákjai nagyon szeretnek mozogni, sportolni. A lányok elmondása alapján Noémi az úszást, futást, a focit, míg Dóra a lovaglást és szintén az úszást részesíti előnyben.

– A sporttáborunk ideje alatt jutottunk el a komplexumba, amit minden iskolának ajánlok megtekintésre – osztotta meg az Északkal Kovács Benjamin, az általános iskola testnevelője. – Számomra felnőttként is nagy élmény volt megismerni a látványtechnikát, a kamerarendszereket, az applikációkat, a megoldásokat, amelyekkel a játékosokat elemzik mérkőzés közben, világszínvonalú, amit ott tapasztaltam. A gyerekeket rengeteg impulzus érte a túra során, külön meglepő volt számomra, hogy a végtelenül eleven és mozgékony társaság tátott szájjal, csendben hallgatta a vezetőt, és csak a végén tette fel kérdéseit – hallhattuk az összefoglalót.

(A borítóképen: Az ináncsi diákok és kísérőik a stadionban)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában