Edelényi Futók Egyesülete

2021.07.05. 11:08

Hőség, újdonságok a Császta Trailen

Új pályák és tájak jellemezték az idei viadalt, így a Császta szőlőhegy mellett a Telekes-völgyet is érintették.

Fotó: Molnár Tibor

Múlt szombaton rendezte meg az Edelényi Futók Egyesülete a III. Fedrid Császta Trail nevű terepfutó versenyét. A futóknak idén nemcsak egymással, hanem a hőséggel is meg kellett küzdeniük, nem akármilyen meleg várta ugyanis őket a pályán.

A verseny idén új pályákkal, új tájakkal várta a résztvevőket, a korábbi körözés helyett mindhárom táv (7, 16 és 44 km) egy-egy körből állt, így unalmasnak biztos nem találta senki a versenyt. A legtöbb látnivalót, már csak a hosszúsága miatt is az L táv, azaz a 44 km tartogatta azoknak, akiknek futás közben volt ideje, ereje nézelődni is kicsit.

A leghosszabb távot választók ugyanis nemcsak az Edelény melletti Császta szőlőhegyet és környékét ismerhették meg, hanem a rudabányai tavat és a vadregényes Telekes-völgyet is. Az embert próbáló időt a szervezők a frissítőpontokon elérhető ételek, italok széles választékával próbálták elviselhetőbbé tenni. A pontok slágere idén is a görögdinnye volt.

Végül szerencsére – és persze a versenyzők felkészültségének köszönhetően – szinte mindenki be tudta fejezni a versenyt, és egy újabb szép éremmel a nyakában indulhatott haza egy jéghideg zuhanyért és a jól megérdemelt pihenésért. A rutinos terepfutók pedig a kánikula ellenére hősies, kemény küzdelmet folytattak a dobogós helyezésekért.

Az EFE következő versenye a járványhelyzet miatt márciusról augusztus 28-ára halasztott III. Vizamo Edelényi Kastélysziget Körök lesz. A szervezők azt ígérik, mindent megtesznek, hogy ott is legalább ilyen remek hangulat legyen majd.

(A borítóképen: Népes mezőny vágott neki a távoknak)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában