„30 éve város Mezőcsát”

2021.07.02. 15:30

Fellépett a Csík Zenekar is a néptáncfesztiválon

Véglegessé vált a mezőcsáti nyári programok tervezete.

Pap Gyula

Fotó: ÉM

Hosszas tervezés, a rendezvényszervezési korlátozások figyelembevételével véglegessé vált a mezőcsáti nyári programok tervezete.

Az első program remekül sikerült, múlt szombaton tartották a Mezőcsáti Aprózó Néptáncfesztivált, többek között Péter Szabó Szilvia és a Csík Zenekar részvételével a Mezőcsáti Művelődési Központ és Könyvtár előtti téren. A „30 éve város Mezőcsát” programsorozat első rendezvényének ünnepélyes megnyitóját követően bemutatkoztak a Mezőcsáti Egressy Béni Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola néptánc tagozatos növendékei. A néptáncgálán fellépett a Császta Néptáncegyüttes, a Karító Néptáncegyüttes, a Szinvavölgyi Néptáncműhely és a Mezőcsát Népi Együttes, a táncokat Orosz Sándor vezetésével a Szikes Zenekar kísérte. Kézművesmesterség-bemutatók és népművészeti termékek vására színesítette a kínálatot. Péter Szabó Szilvia fellépését követően a Csík Zenekar nagykoncertje zárta a néptáncokból ismert lábfiguráról, az aprózóról elnevezett, hagyományőrző rendezvény programját.

Koncert és utcabál

A következő program július 9-én (péntek) 20 órakor kezdődik Voice and Piano – Lili and Miki Duo címmel az Édes-kúria udvarán. Szabó Miklós mezőcsáti születésű zongoraművész és Nagy Lili énekes dzsesszörökzöldekből és modern dalokból, magyar és külföldi slágerekből válogatott repertoárja kitűnő nyáresti kikapcsolódást ígér.

Július 16-án (péntek) 20 órai kezdettel nyáresti utcabált tartanak a Hősök terén. Az elmúlt években indult utcabálsorozat idei első eseménye kitűnő szórakozást kínál mindenkinek.

(A borítóképen: Remekül sikerült a fesztivál)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában