„Encs Városért a Közösség Szolgálatában”

2021.07.29. 09:00

A polgármesteri hivatal munkatársa a számok szakértője

Gyuricza Lászlóné Edit örül a városi kitüntetésnek, de legjobban a munkatársi közösségnek.

Hegyi Erika

Fotó: olvasónktól

Gyuricza Lászlóné Edit azt mondta az Észak-Magyarországnak, nem szeret az előtérben lenni, újságban szerepelni, de egy kis rábeszélés után mégiscsak belement, hogy bemutassuk. Mégpedig azért, mert ő is városi kitüntetésben részesült március 15-e alkalmából. A díjat azonban majd az augusztus 20-án megrendezett városi ünnepségen veheti át. Ő az encsi polgármesteri hivatal pénzügyi irodájának munkatársa, és az „Encs Városért a Közösség Szolgálatában” elnevezésű kitüntetést veheti majd át több évtizedes, lelkiismeretes munkájáért.

Tanulás és munka

Mint fogalmazott, igencsak meglepődött, amikor megtudta, hogy ő is ott van a díjazottak között, és köszöni mindazoknak, akik rá gondoltak az elismerés odaítélésekor. Nagyon szereti a várost, a munkahelyét és a munkáját. Örül, hogy ahhoz a kis csapathoz tartozik, melynek tagjaival jól tud együtt dolgozni, és kiváló közösséget alkotnak. A vezetőinek és a közvetlen munkatársainak is hálás mindezért.

Gyuricza Lászlóné Edit 1983-ban végzett a miskolci Fáy András Közgazdasági Szakközépiskolában. Érettségi után visszakerült szülőfalujába, Felsővadászra, ahol egy évig dolgozott a helyi téeszben, pénzügyi szakemberként. Majd férjhez ment, és a baktakéki téeszbe került, szintén pénzügyi vonalra. Később Encsre költöztek, ahol az ÁFÉSZ-irodában talált munkát. Az évek során elvégezte a Marx Károly Gazdaságtudományi Egyetemet (akkor még így hívták), aminek Miskolcon volt kihelyezett, levelező tagozata. 1989-ben került az Encsi Városi Tanácsra, majd a város gondozási központjába, ahol gazdasági ügyintéző, majd gazdasági vezető lett. Egy jogszabályváltozás miatt került vissza a polgármesteri hivatalba, ahol azóta is a pénzügyi iroda munkatársa. Továbbra is a gondozási központ könyvelését és egyéb gazdasági ügyeit intézi, de más feladatai is vannak. Szerencsére minden városi intézményben dolgozik gazdasági munkatárs, így számíthat a segítségükre. Mint mondta, sok a munka és nagy a felelősség, néha otthon is rá kell segítenie, de szereti csinálni, és ez mindennél többet ér.

– Mindig is a számok vonzottak, szerettem a matematikát, ezért választottam a gazdasági pályát. Több tanfolyamot is végeztem az évek során, mert az ember élete folyamatos tanulás. 2018-ban vezették be az úgynevezett ASP pénzügyi rendszert. Ennek használatát mindannyiunknak meg kellett tanulnunk. A mostani feladatom sokrétű, hiszen a Pax Hálózatfejlesztő-Gondozási Központ nagy intézmény, sokfajta ellátási formával, melyeket mind külön kell könyvelni. Az intézmény konyhája is nagy, ott főznek az időseknek, az iskolásoknak és az óvodásoknak is – sorolta.

A magánéletéről annyit árult el, hogy egy fia született, aki 31 éves. Ketten maradtak, mert a férje 2007-ben elhunyt. Edit, amikor épp nem a számokkal van elfoglalva, kézimunkázik vagy a ház körül szorgoskodik.

(A borítóképen: Gyuricza Lászlóné Editet mindig is a számok vonzották)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában