iskola

2021.07.03. 19:15

A 25. évfordulón ünnepi tanévzárót tartottak Cigándon

A Bodrogközi Múzeumporta táncpajtájában a Széptan Alapfokú Művészeti Iskola fennállásának 25. évfordulója alkalmából szerveztek ünnepi tanévzárót a közelmúltban Cigándon, a megjelent pedagógusokat Fehérné Sulyok Éva igazgató köszöntötte.

Fotó: Némethy András

Oláh Krisztián polgármester, a képviselő-testület döntése értelmében, gyermekeink művészeti oktatása, esztétikai nevelése, valamint a tehetséggondozás és esélyegyenlőség megteremtése terén végzett 25 éves kimagasló tevékenység elismeréseként Kántor Mihály-díjat adott át Dombóvári Jánosnak, a Széptan Alapfokú Művészeti Iskola fenntartójának. A jubileumi eseményen megemlékeztek az iskola közelmúltban elhunyt két pedagógusáról, Orosz Józsefről és Szabó Sándorról.

Kiállítás is nyílt

Az ünnepi alkalomhoz kapcsolódóan a Széptan Alapfokú Művészeti Iskola gönci tagintézménye ipar- és képzőművészeti szakos növendékeinek az újkori olimpia történetével foglalkozó kiállítását nyitották meg a Sőregi-ház alsó szintjén. A kiállítás szervezője, Pecze János röviden mesélt az eddigi olimpiák történetéről a jelenlévőknek.

(A borítóképen: Dombóvári János és Oláh Krisztián a díjjal)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában