Eredményhirdetés

2021.06.19. 20:50

Vetélkedőkavalkád értékes ajándékokkal

A bezártságot online tudáspróbákkal törték meg a kazincbarcikai idősek.

Detzky Anna

Fotó: Olvasónktól

Az Újkazinci Baráti Körben a járványhelyzetben több online vetélkedőt is meghirdettek: Ízkavalkád, Humorkavalkád és Kvízkavalkád címmel. Szerdán egy kazincbarcikai étterem teraszán jó hangulatú eredményhirdetést tartottak.

– Fontos volt, hogy a pandémia alatt is kapcsolatban maradjunk egymással és partnereinkkel. Ez adta az ötletet az online programokhoz februártól májusig – mondta Kálmán Vilmosné klubvezető. – Az Ízkavalkád nevű receptverseny volt az első. A praktikusság kedvéért az egyszerű receptekre koncentráltunk és azt kértük, hogy maximum 500 forintos hozzávalókból elkészíthetők legyenek. Az e-mailben beküldött 40 recept sokszor tájegységekre jellemző, újragondolt ételeket tartalmazott fotókkal. Sokat saját készítésű fűszerekkel ízesítettek. Személy szerint több receptet kipróbáltam, és azóta is szívesen főzöm. A legügyesebb beküldők kisebb háztartási gépeket kaptak ajándékba. Mivel a receptkavalkád nagyon népszerű volt, ezért úgy döntöttünk, hogy folytatjuk a sorozatot egy kis vidámsággal, és meghirdettük a Humorkavalkádot. Erre olyan vicces történeteket vártunk, amik megélt események. Ez lehetett leírás, videó, fotó vagy bármi más. Az utolsó forduló, a Kvízkavalkád pedig viszonylag nehéz helytörténeti kérdéseket tartalmazott.

A Humorkavalkádot Mező István karikaturista zsűrizte, akinek a legújabb A múzsa csókja című dedikált könyvét kapták a résztvevők ajándékba – sorolta a klubvezető.

(A borítóképen: Készül a finomság az Ízkavalkádra)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában