Állatmentés

2021.06.04. 19:00

Patrik elmesélte nekünk, hogyan mentette meg a sérült kisgólyát

Az iskolából hazatérve találta meg a sérült kismadarat a mezőnagymihályi fiú.

Himer Edina

Forrás: Mályi Madármentő Állomás

Hősiesen viselkedett az az általános iskolás fiú, aki egy sérült kis gólyát talált a fészkéből kiesve Mezőnagymihályon. Nem hagyta magára a madarat, az édesanyja segítségét kérte, aki értesítette a Mályi Madármentő Állomást.

Eleinte azt hitte, hogy egy kacsa az. Amikor ránézett, tudta, hogy segítségre van szüksége, hiszen meglátta, hogy a kismadár lába sebes.

Az édesanyja tudta, hogy Mályiban van Madármentő Állomás, akik előző évben is jártak a településen, szintén egy gólyamentés alkalmával.

„Nem ijedtem meg, azt csináltam, amit anya mond”

Patrik

A madármentők elmondták, hogy mi a teendő ebben az esetben, amit a fiú édesanyja továbbított neki, és a nagymamája segítségével egy dobozba helyezték, ugyanis a madármentők instrukciói szerint biztonságos és nyugodt környezetet kellett számára teremteni. Addig őrizte, amíg meg nem érkeztek a madármentők a helyszínre – számolt be Patrik.

Minden évben szokott lenni a környékükön gólya, viszont még nem találkoztak ilyen esettel.

Patrik elmondta, hogy szereti az állatokat, kettő kutyájuk van. Kíváncsiak a kis gólya további állapotára, ezért tervezik, hogy meglátogatják a Madármentő Állomáson – tudatta velünk a fiú.

„Rettentően büszke vagyok”

Patrik édesanyja

– Rettentően büszke vagyok, hiszen nem hagyta magára, vigyázott rá a fészek alatt és később is, amikor a dobozba helyezték – mondta a gyermek édesanyja.

 

https://boon.hu/eletstilus/helyi-eletstilus/patrik-mentette-meg-a-kis-golyat-5509081/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában