versmondók

2021.06.22. 12:00

Rendhagyó szavalóverseny

Megyei versmondók mutatkozhatnak be a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus vezérkarának.

Detzky Anna

?

Forrás: ÉM

Hazánk 83 év után ismét otthont ad az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusnak (NEK), szeptember 5–12. között. A rendezvénysorozathoz kapcsolódva Eucharisztikus Szavalóversenyt hirdetett az Éltető Lélek Alapítvány, a miskolci Versbarátok Köre és a Keresztény Értelmiségiek miskolci csoportja, amelyre amatőr versmondók jelentkezését várják 10-től 24 éves korig, 2021. június 25-ig. Az eucharisztia témaköréhez kapcsolódó, maximum 3 perces versek szavalatait, kérik, hogy videóanyagban rögzítsék és YouTube-csatornára töltsék fel a pályázók. A videók linkjét az eltetolelek.hu honlapra lehet feltölteni vagy az [email protected] címre elküldeni, a weboldalról letöltött jelentkezési lappal együtt. Az értékelést neves szakmai zsűri végzi, június 30-án. A gálát július 3-án tartják a MAB-székházban, a NEK vezérkara, Juhász Ferenc plébános, pápai káplán, főszékesegyházi kanokon, esperes és Szikora Róbert EMeRTon-díjas énekes jelenlétében.

– Az Oltáriszentség megismerése és tiszteletének elmélyítése érdekében szervezik meg négyévente a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszust. Az esemény most a koronavírus miatt öt év elteltével valósulhat meg Budapesten, amelyre Ferenc pápa is ellátogat – ismertette dr. Majorosné dr. Hortai Rita, a miskolci Versbarátok Körének vezetője. – Több mint két éve elkezdtük szervezni a meghirdetett szavalóversenyt. A munka egy időre abbamaradt, de idén az Éltető Lélek Alapítvány, a NEK titkársága és a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. is felkarolta a kezdeményezést.

– Európa megmaradásának egyik alapvető feltétele a keresztény értékek ápolása, amihez eseményeinkkel mi is szeretnénk hozzájárulni, gyakran határon túliak bevonásával – fejtette ki dr. Várhelyi Krisztina, az Éltető Lélek Alapítvány elnöke. – A miskolci Versbarátok Köre zenés, irodalmi előadásokat tart templomokban, aminek a csúcsa most ez a megyei szintű, de országos jelentőségű szavalóverseny.

(A borítóképen: Majorosné Hortai Rita és Várhelyi Krisztina szervezők)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában