Gyermeknapi kívánság 2021

2021.06.14. 18:00

Elbűvölte a Volánbusz-állomás Mátét

Maradandó élményt jelentett a teljesült gyermeknapi kívánság.

Pap Gyula

Tanczik Mt

Fotó: Bujdos Tibor

Tanczik Máté 5. osztályos tanuló a közlekedési eszközökért rajong. Gyermeknapi akciónk kapcsán a Volánbusz a Búza téri pályaudvarán szervezett neki remek programot.

Az ajtó záródik!

Máté az alsózsolcai Herman Ottó Általános Iskolába jár. Nagyon jó tanuló. Már gyermekkorától érdeklik a közlekedési eszközök, annak ellenére, hogy a családban senki nincs, aki ezen a területen dolgozik – árulta el anyukája. Odavan a buszokért, vonatokért. Olyan szinten, hogy ha az utca végén meglát egy járművet, megmondja, milyen típusú az autóbusz. Az internetről szerzi be a tudásanyagot, bár gyerekkorában is sokat játszott a kisautóival, vonattal.

Az akcióra az Észak-Magyarországban látott felhívásra önállóan jelentkezett. Mint ismert: ígértük, megpróbáljuk teljesíteni a gyermeknapi kívánságokat. Máté a mamájával együtt nagyon örült, hogy elfogadták a jelentkezését. Rendkívül boldog volt, hogy a Volánbusz-pályaudvaron mindent megmutattak neki, a forgalmi irodától kezdve a különböző járművekig. Különösen tetszett, hogy a Gyuláról érkező Neoplan busszal még tettek egy kört a városban. Kipróbálta a berendezéseket, beindította a buszt, bezárta az ajtókat.

 

Hétvégén folytatódott a kedvenc hobbi gyakorlása. A retró járművek bemutatójára már nagypapájával látogatott el. Ikarusszal ruccantak ki Kazincbarcikára a program keretében. Másnap – ami további hab volt a tortán – dízelmozdonnyal utaztak Tornanádaskára és vissza.

– A közlekedés olyan szinten érdekli, hogy erős a gyanúm, hogy középiskolában ebben az irányban folytatja majd a tanulmányait – prognosztizálta az édesanyja. Mindenesetre maradandó élményt jelentett Máté számára a Volánnál tett kirándulás, és nagyon hálás volt a kitüntetett figyelemért – tette hozzá.

(A borítóképen: Tanczik Máté a távolsági járat vezető ülésében)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában