Szakállklub

2021.06.21. 09:00

Egymást segítő közösségbe gyűjtené a szakállasokat Gergő

A 26 éves körömi Farkas Gergő, akit többnyire Greg Wolfként ismernek, modell, rendezvényszervező és szakáll-fanatikus. Olyannyira az, hogy a Facebookon Szakállasok Magyarország néven létrehozott egy oldalt és csoportot, melynek már több mint kétezer tagja van.

Bukovenszki-Nagy Eszter

Fotó: Kégl Imre

– Az elején szinte senki nem hitt bennem, azt mondták, őrült álmokat dédelgetek, a családomban egyedül édesanyám támogatott. Hírhedt kalandor vagyok, annak ellenére, hogy olykor az egészségügyi állapotom befolyásolja az életemet. Gyerekkorom óta asztmám és ekcémám van, az utóbbi időben pedig pánikbetegséggel küzdök, amit a nagyszerű orvosaimnak köszönhetően már úgy érzem, hogy sikerül leküzdenem. Célom, hogy jobbá tegyem a világot, olyan dolgot hozzak létre, ami közösségépítő és segít az embereknek kiszakadni néha ebből a sürgő-forgó, olykor negatív világból – avatott be Gergő minket.

Innen az ötlet

A fiatalember 17 éves kora óta folyamatosan visel valamilyen arcszőrzetet, de ilyen, mint most sosem volt. Ez a hosszú szakáll ápolást, türelmet és gondoskodást igényel, mondja.

– Az iskolát nem fejeztem be, ezért Németországba mentem dolgozni, ha már nem tanulok. Valójában csak nem érdekelt, a csőszerelő szakmát a szüleim választották helyettem, azóta viszont sok mindent tanultam, hatféle képesítést szereztem. Többek között szociális gondozó és ápoló, közművelődési asszisztens, segédkönyvtáros és mester barista végzettségem is van. Mindig megfogadom, hogy most már elég lesz, aztán persze mindig valamilyen képzésen kötök ki – teszi hozzá. – Nagyon fontosnak tartom, hogy fejlődjünk, haladjunk előre és ha van lehetőségem rá, akkor élek vele. Úgy gondolom, az univerzum és az élet tele van csodálatos lehetőségekkel, ami csak arra vár, hogy belevágjunk – mesélt még kicsit magáról.

Fotók: Kégl Imre

– Korábban nem sok szakállas emberrel találkoztam Miskolcon, kicsit úgy éreztem, kilógok a sorból, különlegesnek éreztem magam miatta. Aztán mikor hazajöttem a külföldi munka után, azt vettem észre, hogy egyre több szakállas fazon rohangál az utcán. Innen jött az ötlet, hogy miért is ne lehetne csinálni egy klubot, közösséget, szakállas családot, akármit – mesél a kezdetekről Gergő. – Így hát nekiláttam és 2014-ben megalapítottam a Szakállasok Magyarország oldalt.

Nem szimpla közösség

A csoport célja azon túl, hogy összerántsa a magyar szakállas férfiakat, jóval több ennél. Egy olyan, szinte családot álmodott meg a fiatalember, melynek tagjai összetartanak, szeretik és segítik egymást. A gyakorlatban megosztanak tapasztalatokat, képeket, sztorikat egymással, sőt, hasonszőrű külföldi csoportokkal is kapcsolatban állnak, mint az Irish Beard Company vagy a Dollar Beard Club. Velük ugyancsak információkat, tapasztalatokat cserélnek, illetve ha jönnek Magyarországra külföldi „szakáll-elnökök”, akkor segítenek nekik a tájékozódásban. Emellett még az egyre divatosabb borbélyüzleteknek keresnek modelleket.

A csoport visszajelzése nagyon pozitív, a tagok jókat beszélgetnek és hasznos tanácsokkal látják el egymást. De nem csak szakállas férfiak vannak itt! Jelen vannak borbély hölgyek és olyanok is, akik imádják az arcszőrzetes férfiakat. Ők a közösség körülbelül 15 százalékát teszik ki, mondja a csoport alapítója.

– Nagyon érzékenyen érint, ha lenéznek a szakállam miatt vagy megszólják. Sokan mondták már, hogy vágjam le, minek az, öregít, meg hogy biztosan melegít. De soha nem tudnám megtenni, semmi pénzért nem vágatnám le! – tette hozzá végül Gergő.

[eweb-voting id="5560640"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában