Zsongó Lillafüred

2021.06.11. 19:45

A színvonalból nem engednek

A hét végén 22. alkalommal rendezik meg a Zsongó Lillafüred elnevezésű eseményt.

Fotó: Kozma István

Kedvezően alakultak a járványügyi és oltottsági adatok, illetve jöttek az ezzel összefüggő könnyítések, ennek ellenére a szervezőknek mindössze két hetük volt, hogy tető alá hozzák az idei Zsongó Lillafüred elnevezésű sport- és kulturális rendezvényt, sorrendben a huszonkettediket – ez hangzott el a sajtótájékoztatón, amelyet csütörtökön tartott Hubay György, az esemény alapítója, a szervezőbizottság elnöke, országgyűlési képviselő.

Az ötletgazda úgy fogalmazott, a miskolciaknak, a környéken élőknek már nem kell bemutatni az eseményt, amelynek elejétől kezdve az volt a célja, hogy az óvodásoktól a felnőttekig mindenki megtalálja a maga számára legmegfelelőbb programot.

Hubay György hozzáfűzte: már sokan vannak olyanok, akik az elején még óvodásként, iskolásként vettek részt a Zsongó Lillafüreden, ám most már szülőként, gyermekkel, gyermekekkel érkeznek a rendezvényre. „Azt nem szerettük volna, hogy ne legyen, viszont az idő rövidsége miatt nagyon gyorsan kellett mindent megszerveznünk. Köszönöm mindenkinek, aki ebben bármilyen szerepet vállalt, köszönöm a szponzoroknak, hogy az esemény mellett állnak. Igyekeztünk úgy dolgozni, hogy a megszokott színvonalat idén is hozzuk” – jegyezte meg az alapító.

Azt is aláhúzták a sajtótájékoztatón megjelentek, hogy kollégáik fokozottan ügyelnek majd arra, hogy Lillafüreden, a helyszíneken ne legyen zsúfoltság (egy időben, az adott területen ne tartózkodjanak 500 főnél többen), és hogy megfelelő számú fertőtlenítőpontot állítanak fel. A Lillafüredi Állami Erdei Vasútnak köszönhetően szombaton 10.15-től két különvonattal szállítják a gyerekeket, szüleiket a helyszínre, a Dorottya utcai végállomástól.

22. Zsongó Lillafüred program

Június 12., szombat

11 órától megnyitó, majd az óvodások műsora következik. 11.45-től a Csiribiri együttes lép színpadra, bemutatót tart a miskolci Spider Mentőcsoport is. Lesz kommandósbemutató, FatherHead-koncert (14.00), illetve egész napos sportprogramok (pl.: judo, karate, birkózás).

Június 13., vasárnap

10 órától országúti kerékpárversenyt tartanak, 11.15-től a szépkorúak tornázhatnak, fellép Roberto, a mentalista-bűvész (12.30), lesz ,,Jó ebédhez szól a nóta” (14.00), Elvis Presley Show. Folytatódnak a sportprogramok az Erzsébet sétányon, az érdeklődőket ingyenes vércukor- és vérnyomásméréssel is várják.

(A borítóképen: Hubay György és Hollósy András szervező)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában