ezt írtuk anno 1981-ben

2021.05.12. 07:30

Zamatosabb lesz az alkoholmentes sör

A nyárra készül a söripar. Az ezzel a címmel közölt beszámoló számára az Észak-Magyarország 1981. május 12-i számában talált helyet a szerkesztő.

Forrás: Stock

Fotó: Shutterstock

Gondolnak a fogyókúrázókra

A mennyiség fokozásának erős felütésével kezdődik a cikk: a gyártók az elmúlt évinél 10 ezer hektóval több sört szállítanak a kereskedelemnek. Ezt úgy tudják majd megoldani, hogy harmadik műszakot is szerveznek több üzemben.

A sörgyárak a nyári szezonban a teljes hazai szükségletet így sem tudják kielégíteni, ezért mintegy 1,2 millió hektoliter sört – nagyrészt Csehszlovákiából és Lengyelországból – importálnak.

Érkezik sör Ausztriából is – az érdekesség, hogy ennek az alapanyagát a magyarok szállítják az osztrák partner számára. A minőségről éppen hazai viszonylatban esett szó az írásban: a Borsodi Sörgyár forgalomba hozza az Extra nevű, fogyókúrázóknak és cukorbetegeknek ajánlott különlegességét. Gyártmányfejlesztéssel zamatosabb lesz a Póló alkoholmentes sör – ígérte a lap a söripar információira hagyatkozva.

(A borítóképen: Milyen jó lesz ez nyáron!)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában