szabadidő

2021.05.10. 15:30

Tárt kapukkal várják a barlangok szerelmeseit

A nemzeti park látványosságaihoz érkezhetnek a látogatók. Érdemes utánanézni a szabályoknak.

20191130 Ipolytarnóc Az Ipolytarnóci Ősmaradványok természetvédelmi célú különleges rendeltetésű vadászterület is. Ennek a vadászterületnek a mai és 17 millió évvel ezelőtti élővilágába engednek betekintést az új programok, amiket most öt helyszínen ismerhetnek meg az érdeklődők. Fotó: Ladóczki Balázs LB Nógrád Megyei Hírlap

Forrás: MW

Fotó: Ladóczki Balázs

Egyre több látványosság, turisztikai pont nyílik meg a nagyérdemű előtt a legújabb koronavírus-járvány­ügyi rendelkezések értelmében. Így a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság május 1-től fogadhatja látogatóit a turisztikai célú barlangjaiban, bemutatóhelyein.

Irány a természet!

Szeretettel várja a kirándulókat az Ipolytarnóci Ősmaradványok csapata, ahol a sétálójegy megváltásával szabadon, az óvintézkedések betartásával, védettségi igazolvány nélkül is megtekinthetőek a bemutatóhely szabadtéri részei. Azonban a belső terekben és a geológiai tanösvényen csak a védettségi igazolvánnyal rendelkezők tartózkodhatnak.

A Baglyaskő Vár Természetvédelmi Látogatóközpont szabadtéri részei is korlátozás nélkül, a járványügyi intézkedéseket betartva látogathatóak nyitvatartási időben.

Az érdeklődők újra megcsodálhatják a Szent István-barlang cseppköveit, az Anna-barlang világszinten különleges mésztufa képződményeit is.

Nyitva van a szilvásváradi nemzeti parki védjegyes termékeket árusító bemutatóhely, ahol immunerősítő teákat, házi szörpöket, védjegyes mézeket, kozmetikai termékeket is vásárolhatnak az arra járók, illetve az igazgatóság széles könyv- és kiadványkínálata is elérhető a bemutatóhelyen. A Szilvásváradon kirándulókat várja a Millenniumi kilátó.

A Mátrát járva érdemes betérni a Mátrafüreden található Harkály Házba, ahol interaktív kiállítás keretében tárják a közönség elé a Mátra élővilágát. A nemzeti park munkatársai arra kérik a látogatókat, hogy érkezés előtt mindenképp tájékozódjanak az esetleges korlátozásokról az oldalon.

(A borítóképen: Ipolytarnóc a természet szépségét kínálja)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában