pályázat

2021.05.25. 18:30

Madár a fényképezőgépek vakuinak kereszttüzében

Fotózz és képeddel hozd közelebb az emberhez a körülötte lévő nyüzsgő világot!

Forrás: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

Ha lencsevégre kaptál egy feketerigót, karvalyt vagy más egyéb madarat, ne habozz, nevezz képeddel a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) fotópályázatára, melyet Lakóhelyünk Madarai címmel hirdettek meg. Céljuk a városok, kertek, parkok madarainak bemutatása, megismerése a fotózni kedvelő ifjúság alkotásain keresztül. A körülöttünk éneklő, fészkelő madarak életmódja és sokszínűsége rengeteg csodás pillanatot rejt magában, melyeknek átélése és megörökítése is, hihetetlen élmény. A pályázó feladata, hogy a városi környezetben található madarakat közelebb hozza az emberekhez bemutatva általuk a körülöttünk lejátszódó nyüzsgő élővilágot – írja az MME internetes oldalán.

Ami a pályázóra vonatkozó feltételeket illeti, 11 és 30 év között bárki nevezhet, maximum három képpel. A verseny nyilvános, kizárólag amatőr fotósok jelentkezését várja az egyesület, digitálisan vagy analóg géppel készített felvételekkel. Csak olyan képek nevezhetők, amelyek elkészítése nem okozott kárt az élővilágban.

Még májusban

A pályázatokat az e-mail-címre várják a szervezők. Az ezzel kapcsolatos, illetve minden további információ megtalálható az internetes oldalon. A fotók az egyesület ifjúsági tagozatának Facebook-oldalára kerülnek fel egy albumba, ahol a képekre bárki szavazhat, így a verseny teljes lezárásáig lehet nevezni. Nem szabad elfelejteni, minél később kerül ki egy kép, annál kevesebb idő jut a szavazatok begyűjtésére. A szavazat gyűjtésének kezdete tehát június 1, vége június 20 éjfél, az eredményhirdetés egy nappal később június 21-én 10 órakor fog megvalósulni.

(A borítóképen: Ez biztosan különleges felvétel lesz)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában