diákmeló

2021.05.14. 15:30

Jön a nyári diákmunka sok szabadidővel

Népszerű a különböző járművekkel bonyolított futárszolgálat.

Pap Gyula

Forrás: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

Párat kell aludni, és kitör a vakáció, melynek tervezése a pandémia bizonytalan alakulása miatt az idén nehezen volt kivitelezhető, sok kiszámíthatatlan elemet hordozott. Bár a nyári szünet legfőképp a kikapcsolódás, feltöltődés miatt fontos, de lehet azt úgy is csinálni, hogy érdekes tapasztalatokkal legyen gazdagabb az ember, és netalántán még a nyaralás költségeinek egy része is megtérüljön.

Itt az ideje a diákmunkának

Lehet irodai vagy fizikai munka, vendéglátás valami kellemes üdülőhelyen vagy segédkezés fesztiválokon, mely a szórakozás és munka elegyét is képes adni. Népszerű a különböző járművekkel bonyolított futárszolgálat, melyek némelyike igen szofisztikált formában alkalmazkodik a diákok időbeosztásához, aktivitásához, ráadásul kontaktmentes is tud lenni. A szakmai fejlődéshez is hozzájárulhat egy szakma birtokában valamilyen mesteremberhez elszegődni, az esetenként tisztes keresetet kiegészíti a kapott bőséges tudásanyag. Természetesen főként nyelvgyakorlás céljából előtérbe kerülhet a külföldi munka is, ám jelenleg ennek körülményei még kevéssé tisztázottak.

Akár folytatható is

A nyári gyakornokoskodás is népszerű diákmunka főként a felsőfokú képzésben részt vevők között, hiszen ilyenkor a nyári szabadságok kompenzálására sok cég fogad gyakornokokat. Ha pedig bejött a diákmeló, érdemes rákérdezni, hogy folytatható-e ősszel, akár csökkentett óraszámban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában