családorvosok világnapja

2021.05.20. 15:30

Átadták az „Év háziorvosa” és az „Év asszisztense” díjat

Az utóbbi időszak megterhelő volt számukra, de mindvégig kitartottak.

Apagyi Beáta

Varga Andrea, Ládiné Leskó Katalin, Dr. Kõhalmi György és Csöbör Katalin

Fotó: Bujdos Tibor

A családorvosok világnapja alkalmából a Praktizáló Orvosok Szövetsége, együttműködve a Háziorvosi Egyesüléssel ez évben is átadta az „Év háziorvosa” és az „Év asszisztense” díjat. Az elismerést idén Kőhalmi György és asszisztense, Leskó Katalin vehette át Csöbör Katalin országgyűlési képviselőtől, illetve Varga Andrea alpolgármestertől.

Köszöntőjében Breiten­bach Géza, a Miskolci Háziorvosok Szövetségének elnöke elmondta, hazánkban is évről évre megemlékeznek a családorvosokról és az általuk végzett tevékenységekről.

– Ebben az évben szomorú tény miatt kerültünk mi, háziorvosok a figyelem kereszttüzébe. A Covid–19, a védőoltások beadása valamennyi családorvosnak komoly feladatot jelentett szerte az országban. Vélhetően a következő időszak is érdekes és mozgalmas lesz számunkra – fogalmazott Breitenbach Géza.

Csöbör Katalin az elismerés átadásánál kihangsúlyozta: nagy öröm számára, hogy választókerületében, illetve Miskolcon sincs olyan praxis, ami betöltetlen lenne, így a betegek megfelelő és biztos orvosi ellátásban részesülhetnek. Továbbá hozzátette: a járvány ideje alatt a háziorvosok, családorvosok jelentették az első számú védvonalat a lakosság számára. Varga Andrea szintén az egészségügyben dolgozók munkáját méltatta. Kiemelten fontosnak tartja a szaktudással rendelkező asszisztensek, ápolók munkáját, akik a szakmai irányítás szerves részei.

Megterhelő időszakon túl

Leskó Katalin számára hatalmas megtiszteltetés az „Év asszisztense” díj. Ahogy ő fogalmazott: a munkámat ismerték el, amiért küzdünk, amiért dolgozunk. Ez a hivatásunk. Bármelyik kollégám megkaphatta volna a kitüntetést, hiszen mindenki nagyon lelkiismeretesen dolgozik. Az elmúlt időszak megterhelő volt több szempontból is. A napi munka elvégzése mellett, az oltással kapcsolatos feladatokat is el kellett látnunk. Esténként, hétvégén, munkaidőn kívül is hívtam a betegeket, szerveztem az oltásokat, próbáltam megnyugtatni őket. A családom ebben a vészterhes időszakban is mindvégig megértéssel fordult felém – tette hozzá hálásan a díjazott.

Az „Év háziorvosa” díj tulajdonosa, Kőhalmi György úgy érzi, hogy az elismerés a vezetőtestület által kinyilvánított bizalom jele. – Természetesen nagyon örülök, de semmivel sem érzem különbnek magam bármelyik kollégámnál, hiszen nagyon sok kiválóan felkészült, lelkiismeretesen dolgozó orvos között tevékenykedem évek óta – emelte ki.

– A járványhelyzet minden szervezetten működő ellátásra rányomta bélyegét. A körzetünkben is felborult az a megszokott rend, hogy a gondozott betegek havonta megjelennek. Nem lehetett az orvos-beteg találkozót rendszeresíteni, de megtettünk mindent azért, hogy senkinek ne származzon hátránya a kialakult helyzetből. Tettük a dolgunk, ahogy a többiek is – mondta végezetül Kőhalmi György.

(A borítóképen: Varga Andrea, Leskó Katalin, Kőhalmi György és Csöbör Katalin)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában