Elismerés

2021.04.07. 18:30

Szeretetebéddel köszönték meg a munkájukat

Húsvéti hidegtálat és meleg ebédet kaptak az egészségügyi dolgozók Dédike angyalaitól.

Hegyi Erika

Forrás: Olvasónk küldte

Szeretetebéddel lepték meg húsvét alkalmából az egészségügyi dolgozókat a Dédike finomságai vezetői és dolgozói. Dédike angyalaiként a Miskolci Mentőállomáson szolgálatban lévőknek hidegtálat, a megyei kórház oltóközpontjában dolgozóknak pedig meleg ebédet szállítottak ki. Sinka Szilárd, a vállalkozás ügyvezetője úgy fogalmazott, így szerették volna megköszönni és elismerni az egészségügyiek áldozatos munkáját.

– Látjuk a tévében, hogy a mentők és kórházi dolgozók is rettenetesen leterheltek a járvány miatt. Mivel húsvétkor időnk is volt és lehetőségünk is adódott, úgy gondoltuk, hogy szeretetebéddel lepjük meg azokat az embereket, akik most is értünk dolgoznak. Természetesen előtte felhívtuk az intézmények vezetőit, akik nyitottak voltak a felajánlásunkra. A mentőknek 25 adag ételt készítettünk, mert ők annyian voltak szolgálatban, a kórházban pedig 75 ember dolgozott az oltóponton, így nekik ennyi bedobozolt torostálat vittünk. Fontosnak tartottam, hogy ezeknek az áldozatkész, egészségügyi dolgozóknak örömet okozzunk. Magyarországon az emberek teljesen természetesnek veszik, hogy az orvos, az ápoló, a nővér kiszolgálja őket, pedig az ő munkájuk sokszor embert próbáló – tette hozzá az ügyvezető.

Elmesélte azt is, hogy a legnagyobb meglepetés az oltóközpontban érte őket. Azt gondolták, hogy az ebédet beviszik, leteszik, aztán el is köszönnek. De nem így történt. Dr. Szabó Miklós, az oltóközpont vezetője és dr. Nagyné Stefán Enikő HR-igazgató fogadta őket. Köszönetet mondtak a segítségért, majd az „angyalokat” körbevezette az oltóközpontban. Megmutatták, hogy történik az emberek oltása, miként dolgoznak itt az egészségügyi szakemberek.

Gördülékenyen ment

– Meglepődtünk, milyen gördülékenyen ment minden. Minden tiszteletem az ott dolgozóké, akik a nehéz és fárasztó munkát mosolyogva végzik, és minden emberrel úgy bánnak, mintha ő lenne az első, akit oltanak. Tervezzük, hogy a kórházat a jövőben is segítjük. Az onkológiai osztályon tévéket szeretnénk felszerelni, hogy a betegek ne unatkozzanak a várakozási idő alatt. Május 1-jén pedig Miskolc-Szirmán retró lángospartit tervezünk rendezni, melynek bevétele egy beteg kisfiút támogat majd. Kihelyezünk egy a kupakgyűjtő szívet, hogy a kupakokkal is segíthessen bárki – sorolta Sinka Szilárd.

(A borítóképen: Az ünnepi étel is a megbecsülés jele volt)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában