receptverseny

2021.04.06. 08:30

Az íz helyett most a kreativitás volt fontos

Ízkavalkád címmel indította el első online receptversenyét a kazincbarcikai Újkazinci Baráti Kör.

Apagyi Beáta

Forrás: Shutterstock

A megmérettetésre leginkább olyan spórolós ételrecepteket vártak, melyeknek értéke nem haladta meg adagonként az 500 forintot. Érkeztek tájegységekre jellemző, saját ötlet, elgondolások alapján összeállított, hagyományos és újragondolt ételek elkészítésének leírásai is. A jelentkezők nagyon alapos, részletes pályázatokat nyújtottak be, nemcsak a kész ételekről, hanem az alapanyagokról, az előkészületektől kezdve egészen a tálalásig dokumentálták és mellékelték a fotókat. Végül a megannyi pályázó közül a nyerteseket egy háromtagú zsűri választotta ki, amely nehéz helyzetben volt, hiszen kóstolás nélkül csak a receptek, leírások, fotók alapján hozhatta meg döntését. Ezért úgy határoztak, hogy mellőzik a szigorú szakmaiságot, és előtérbe helyezik a kreativitást, az önálló ötleteket, a játékkedvet és nem utolsósorban a bátorságot. Minden résztvevő jutalomban részesül, a tervek szerint szeretnék a későbbiekben megtartani a személyes díjátadót is, melynek időpontjáról mindenkit külön értesíteni fognak.

További programok

Továbbra is érdemes az Újkazinci Baráti Kör internetes oldalát figyelemmel kísérni, hiszen a jelenlegi helyzethez alkalmazkodva szeretnének még több ilyen vagy ehhez hasonló online eseményt szervezni. Fontos számukra, hogy kapcsolatban maradjanak egymással, partnereikkel a pandémiás körülmények között is.

(A borítóképen: Zsűrizés „csukott szemmel”)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában