hatalmas siker

2021.03.19. 07:00

A Tokaj gin a világ legjobb kortárs ginje

Ismét rangos nemzetközi versenyen nyert a Seven Hills Distillery Tokaj ginje.

Pásztor Attila

Forrás: Seven Hills Destillery

Megerősítés érkezett, nem is akármilyen. Nemrégiben számoltunk be róla, hogy a brit The Spirits Business szaklap által évente megrendezett The Gin Masters decemberi versenysorozatán a legmagasabb, Master elismerésben részesült a bodrogkisfaludi Seven Hills Distillery kézműves whisky- és ginfőzde Tokaj ginje. Magyar gin ilyen magas nemzetközi elismerésben még nem részesült. 2020-ban a The Gin Masters kiírást két fordulóban rendezték meg, ahová összesen több mint 300 gint neveztek a világ minden tájáról. A második fordulóban mindössze 11 italnak ítélték oda a Master elismerést.

Újabb mérföldkő

A folytatás pedig újabb sikert hozott, hiszen ismét egy rangos nemzetközi versenyen tarolt a Tokaj gin, mely ezzel

az elismeréssel soha nem látott magasságokba emelte a magyar desztillált italszakmát. Február 26-án hirdették ki a Gin Magazine Awards idei díjazottjait, melyet a pandémiás helyzet miatt most először a Facebookon élőben lehetett követni. A három részből álló megmérettetés célja a ginipar legnagyobb személyiségeinek, márkáinak és termékeinek elismerése. Az Icons of Gin a ginkiválóságok ünneplése, ahol díjazzák az egyes palackokba fektetett kemény munkát és a márkák mögött álló szellemiséget és iránymutatást.

A World Gin Awardson a világ legjobb ginjeit díjazzák, és a Gin Hall of Fame-en pedig azon személyek előtt tisztelegnek, akik munkásságukkal jelentősen hozzájárultak az iparág fejlődéséhez.

– A 2021-es World Gin Awardsra idén rekordszámú, összesen több mint 800 kereskedelmi tételt neveztek a gyártók 11 kategóriában – mondta Anita Ujszaszi, a World Gin Awards verseny­igazgatója.

Fotó: Seven Hills Destillery

Ezek közül az úgynevezett kortárs gin kategóriába érkezett a legtöbb, 28 országból 124 kereskedelmi tétel, ahol a Tokaj gin igazi italipari óriásokkal versengett a nagydíjért, nem is akárhogy, hiszen óriási meglepetésre a Tokaj gin bizonyult a világ legjobb kortárs ginjének! Ezzel a történelmi sikerrel olyan világmárkákat utasított a kis zempléni település kézműves lepárlója maga mögé, mint a Nikka, Martin Miller’s, Christian Drouin, Etsu, Edinburgh gin, Bluecoat és még sorolhatnánk a patinás névsort.

Mészáros-Komáromy Dénes, a kis kézműves üzem tulajdonosa és egyben lepárlómestere
Fotó: Seven Hills Destillery

– Alig három hónapja nyertük meg a The Gin Masters versenyét, és akkor mindenki a hogyan továbbról kérdezett, mert egy ilyen erős kezdet után bevallom nekem sem volt teljesen tiszta kép, hogy ezt, hogyan fogjuk tudni felülmúlni – mondta Mészáros-Komáromy Dénes, a kis kézműves üzem tulajdonosa és egyben lepárlómestere. – Ez az eredmény azonban egy újabb mérföldkő. Ennek a sikernek hála most sokkal tisztább a jövőképünk. Mostantól ugyanis a legfontosabb feladatunk, hogy ez a minőség folyamatosan fenntartható legyen. Nem akarunk abba a hibába esni, hogy a minőség rovására menjen akár a mennyiség vagy bármi egyéb körülmény.

https://boon.hu/eletstilus/helyi-eletstilus/hires-lett-a-tokaji-gin-5136124/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában