szabadidő

2021.03.24. 15:00

Szórakoztató időtöltést kínál az Internet Fiesta

A digitális kompetenciák fejlesztését szorgalmazzák a programok.

Apagyi Beáta

Forrás: Shutterstock

A digitális írástudás és internetfelhasználási lehetőségek széles körű bemutatására helyezve a hangsúlyt az idén is megtartják az Internet Fiesta névre hallgató rendezvénysorozatot.

Informatív előadások

Immár 22 éve, hogy márciusban a könyvtárak különböző programokkal készülnek a több napig tartó eseményre, melyre az Informatikai és Könyvtári Szövetség – a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával – biztatja az intézményeket. A szövetség arra kéri a könyvtárakat, csatlakozzanak és korosztályokhoz igazodva ismertessék meg az érdeklődőkkel a digitális tanulás módszereit és eszközeit. Hiszen mindazok nem csupán a munkaerőpiaci elvárások miatt lényeges ismeretek, hanem az információs társadalomban élők tanulásai színtereinek bővítésében és szocializációjában is jelentős szerepet játszanak. Az idei fesztivál programjai 2021. március 18–25. között valósulnak meg az ország számos könyvtárában.

Miskolcon többek között a Tompa Mihály Könyvtár munkatársai invitálják húsvéti készülődésre a gyerekeket. Az egyszerű ünnepváró ötletek kivitelezését kínálják, legyen szó tojástartó nyuszi dísz és csibés képeslap készítéséről. Továbbá praktikus tanácsokkal látják el a programban részt vevőket a biztonságos internethasználattal kapcsolatban. A Kaffka Margit Könyvtárban a Netikett, avagy az interneten történő kommunikáció illemszabályait boncolgatják, valamint életmentő applikációkat mutatnak be. A programokkal kapcsolatos minden további információ az internetes oldalon elérhető.

Az Internet Fiesta Programbizottság reméli, az online bemutatók, informatív előadások, internetes fejtörők, játékok között minden korosztály talál magának valót. Bíznak benne: 2021-ben a virtuális térben is hasznos és szórakoztató időtöltést tudnak kínálni tanuláshoz, szórakozáshoz.

(A borítóképen: Jó szórakozást, praktikus tudást kínálnak az interneten)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában