kifestőkönyv

2021.03.15. 08:00

Kiszínezhetik Arnótot az itt élő legkisebbek

Kifestőkönyv készült a településről, a helyi gyerekek kötődéseinek erősítése érdekében.

Detzky Anna

Forrás: Illusztráció/Shutterstock

Fotó: Shutterstock

Ahhoz, hogy egy gyermek a sajátjának érezze lakóhelyét, otthonosan mozogjon az utcákon, meg kell ismernie a környezetét. Ahhoz pedig, hogy a fiatalok és felnőttek aktív lokálpatrióta polgárai legyenek lakóhelyüknek, szeretniük kell az adott települést és az ott élőket.

Az első lépés tehát a helyismeret, az utcák, az épületek és az ott élő emberek megismerése.

Egy oldal az Arnót megismerését segítő kiadványból | Fotó: Olvasónk küldte

Az arnóti képviselő-testület egyhangúlag támogatta az ötletet, hogy e nemes célok érdekében jelenjen meg egy, a település középületeit ábrázoló kifestőkönyv – olvasható a kiadvány bevezetőjében, amelyről a település polgármestere tájékoztatta az Északot.

Alkotással tanulnak

– Fesd ki Arnót középületeit! címmel készítettük el a helytörténeti vonatkozású kifestőkönyvet a településünkön élő gyerekeknek – mondta dr. Üveges István, Arnót polgármestere. – Huszár Stefánia grafikus lerajzolta Arnót összes középületét a 14 oldalas kiadványban és ezeket lehet kiszínezni. Szerepelnek benne templomaink, gyülekezeti termeink, postánk, óvodáink, iskolánk, orvosi rendelőink és gyógyszertárunk, művelődési házunk és nem utolsó sorban a polgármesteri hivatal. Elhelyeztük a kiadványban címerünket és egy utcatérképet is a községről. A rajzok mellé kicsiben színes fotókat mellékeltünk mintaként. A kisebb 2-3 éveseknek, közel 20 főnek szeretnénk a kiadványt szétosztani a védőnők segítségével, ha enyhül a járványhelyzet, az egészségügyi előírások szigorú betartása mellett. A kifestőt a napokban sokszorosítjuk, amit mostantól kezdve minden kétéves gyermek automatikusan meg fog kapni a településen. A szülőktől pedig azt kérnénk, hogy az apróságok helyi identitásának erősítése érdekében festessék ki a könyvecskét a gyerkőcökkel egy képzeletbeli közös séta keretében – sorolta a polgármester.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában