Horgászat

2021.03.06. 18:00

Elkezdődött a munka a Szélmalom-tónál

Újabb tó kerül az egyesület kezelésébe a horgászok örömére, de a nagy fogásra még várni kell.

Nagy-Hankó Krisztina

Fotó: Olvasónktól

Március 5-én, pénteken délben megkezdik a haltelepítést, 6 tonna háromnyaras ponty érkezik, ebből 4 tonna a Csorba-tó, 2 tonna a Házgyári-tó vizében kezdi meg új életét – mondta Juhász József Zoltán, a Nagy Borsodi Horgászegyesület elnöke. A telepítés miatt az egyesület vizein teljes horgászati tilalmat rendeltek el március 5-én 12 órától március 12-én 6 óráig. Az eseményről a hagyományoknak megfelelően videófelvételt készítenek, melyet a telepítést követően megosztanak a közösségi médiában.

Nemrégiben az egyesület kezelésébe újabb vízterület is került, a magántulajdonban lévő felsőzsolcai Szélmalom-tó. A tulajdonossal a bérleti szerződést az egyesület vezetői már aláírták. A vízfelszín nagysága 20 hektár. Hamarosan birtokba is veszik a területet, és elkezdődnek a munkálatok a vízparton.

Még kell néhány hónap

A tulajdonos rekultiválja a területet, az egyesület pedig horgászhelyeket alakít ki a tó mellett, illetve elvégzik a szükséges fásításokat a természetes árnyékolás miatt. Továbbá áramot visznek oda, sorompót tesznek le és kerítést építenek. Elkezdték a halgazdálkodási jog megszerzését, de horgászni a jog megszerzéséig nem lehet – fogalmazott az elnök. Az engedély megszerzését követően azonban megkezdik a telepítést. Reményeik szerint néhány hónapon belül a tóra kiadott engedélyt váltó horgászok birtokba vehetik a vízpartot – tudtuk meg.

(A borítóképen: A felsőzsolcai halastó látképe)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában