születésnapok

2021.03.25. 16:04

A 90 éves Borbély Bertalannét és Vágási Ferencet köszöntötték Felsőzsolcán

Borbély Bertalannét és Vágási Ferencet köszöntötte 90. születésnapjuk alkalmából Szarka Tamás polgármester és Dr. Bobkó Péter jegyző.

Mindkét lakosukat szeretteik körében, otthonukban tisztelte meg a jeles napon a város vezetése, akik Magyarország Kormánya, valamint Felsőzsolca Város Önkormányzata emléklapja mellett az önkormányzat ajándékát is átadták, tiszteletük és megbecsülésük jeleként.

Margit néni örömmel várta a mai napot, és elárulta, rokonai a születésnapját megelőző hétvégén lepték meg őt látogatásukkal, melynek nagyon örült.

Szirmabesenyőn, vallásos családban nevelkedett két testvérével. Szülei régen meghaltak.

Férjével, aki özvegyember volt egy gyermekkel, 1960-ban kötöttek házasságot. Felsőzsolcán először albérletben laktak, majd 1961-ben kezdtek építkezni és december 24-én megszületett közös gyermekük, Zoltán. Férje a kohászatnál dolgozott, öntődarusként, 60 éves korában hunyt el. A 36 éve özvegy Margit néni büszke családjára, unokáira. Örülni kell az életnek – mondta – főleg szerető családban, ami a mai világban megfizethetetlen. Örül az ember ennek a szép kornak, van az életben öröm is, szomorúság is, de én mindig azt mondom, hogy így kell elfogadni, ahogy jön.” Szeret mozogni, a kertben tevékenykedni, és már nagyon várja a jó időt, hogy végezhesse a kerti munkákat.

Feri bácsi tősgyökeres Felsőzsolcaiként, a koronavírus-járvány miatt szűk családi körben ünnepelte születésnapját.

Már esztergályos tanulóként, mikor a DIMÁVAG-nál dolgozott, hamar kitűnt kollégái közül újításaival. Több bekezdésű csavaroknak a gyártásával és különböző termelékenység növelő ötleteivel, jóval meghaladta, a napi norma termelékenységét. Szabadidejében, kezdetben az akkor népszerű Pannónia és Danúvia motorok javításával foglalkozott, később már a Mercedes autók specialistájaként ismerték a környéken. Letette a mestervizsgát autószerelésből és több mint 20 évig otthoni műhelyében dolgozott. A 90-es évek elején a DIGÉP privatizációja során vásárolt több szerszámgépet, amiket az új nagyobb műhelyében állított munkába. Elsősorban motorok felújítását végezte, de külső megbízásokat is teljesített. Rendkívül kitartó és szorgalmas munkájával kivívta sok ember megbecsülését. A 2008-2009-es gazdasági válság nagyon visszavetette a megbízásokat. A 2010-es árvízben az egész műhely víz alá került, és mivel már az egészsége sem volt a régi, ezért eladta a gépeket. 2014-ben nagy tragédia érte a családot, mert elveszítette szeretett feleségét. Házasságából két fia és egy lánya született. Felesége elvesztése óta lánya viseli gondját és próbálja visszaadni azt a sok törődést, szeretetet, amit ő egész életében a családjának adott. Öt unokája és négy dédunokája gyakran látogatja. Most nyugdíjasként is nagyon tevékeny, sokat mozog, kertészkedik és rendezgeti szerszámait.

Születésnapjuk alkalmából jó egészségben töltött, hosszú életet kívánunk!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában