Szépség

2021.02.24. 18:00

Bőrfiatalítás lézerrel vagy baby botoxszal

A bőrben lévő kollagént és rugalmas rostokat tartalmazó sejtek aktivizálódnak.

Pap Gyula

Forrás: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

Az idő előrehaladtával különböző mértékben ugyan, de sajnos mindannyiunk bőre veszít feszességéből, megjelennek először a kedves kis mosolyráncok, később a kevésbé szerethető mélyebb vonások. A Fraxel-lézer bőrfiatalítás lényege, hogy a szén-dioxid-lézeres bőrkezelés képes a bőr megfiatalítására – tudjuk meg dr. Szobeczki Zsolt bőrgyógyásztól. Kisimítja a bőrfelszínt, megújítja a fénykárosodott bőrt, eltünteti a felületes, apró ráncokat, fiatalítja, feszesíti az arc, a nyak, a kéz, a dekoltázs bőrét és összehúzza a tág pórusokat. Simítja a pattanásosság utáni hegeket.

Egyenletesen kezeli

A lézerkészülék frakcionált szkennelőegysége villámgyors sorozatimpulzusokkal egyenletesen kezeli a bőrfelszínt. A lézer nagy energiájú fénysugara a bőrből mikroszkopikus oszlopokat párologtat el, amelyek az ép bőrfelület felől regenerálódnak – ismerteti a technológiát a szakember.

A képződő hő is serkenti a megújulást. A bőrben lévő kollagén és rugalmas rostokat tartalmazó sejtek aktivizálódnak, és fokozott termelésbe kezdenek. Egy-két hónapba telik a kollagénképződés indulása, hatása azonban hónapok múlva, akár 1-2 évig is fennáll. A bőr felső rétegének leválása és a mélyebb rétegben bekövetkezett bőrmegújulás komplex folyamata biztosítja az egészséges, környezeti hatásoknak fokozottabban ellenálló bőr megjelenését. A bőr szerkezetének javulása már a kezelést követő egy hét után látszik, mely hámlasztás és bőrfeszesítés egyben. A kezelés után számítani kell a következőkre: pár napig tartó duzzanat, bőrpír, bőrérzékenység, hámlás. Fényérzékenység miatt fényvédő használata

a kezelés után négy hétig kötelező, foltosodás elkerülésére – figyelmeztet a bőrgyógyász.

Microbotoxnak vagy baby botoxnak nevezik Amerikából elterjedt kifejezéssel a kis dózisú botoxkezelést. Maga az eljárás megegyezik a normál kezeléssel, csak a hatóanyag mennyisége kevesebb, mert nem a mimikai izmok leállítása, hanem azok erejének csökkentése a cél. A kezelés előnye a megtartott mimikai mozgás, így a teljesen természetes arckifejezés, valamint, hogy csak egy napig szükséges a sporttevékenységet szüneteltetni. Kezdődő mimikai ráncok megelőzésére tökéletesen alkalmas. Hatása valamivel rövidebb ideig tart a normál kezeléshez képest – tudjuk meg.

(A borítóképen: A baby botox nem teszi tönkre a mimikát)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában