Tündérszépek 2021

2021.02.15. 19:30

Az ápolt köröm alapfeltétel

A gél lakkok, műkörmök felhelyezését bízzuk szakemberre!

Apagyi Beáta

Fotó: Shutterstock

Harkai Petra kézápoló és műkörömépítő úgy gondolja, a minimális ápolást mindenki elvégezheti otthon.

„Fontos, hogy a körmöket vágás helyett inkább reszeljük. Ha egy bőrfeltoló-kaparó segítségével eltávolítjuk a letapadt bőrt, sokkal precízebben lakkozhatjuk a körmöket. Javaslok egy színtelen erősítő lakkot, vagy ha színeset szeretnénk, használnunk kell előtte alap- és fedőlakkot. Száradása után kenjünk olajat a köröm körüli bőrre, használatukkal megelőzhetjük a kiszáradást” – javasolta Petra.

A kevesebb néha több

„Manapság többen választják a visszafogott, nem túl kihívó körmöket. Díszítések terén a kevesebb néha több elv él; egy kis kővel, indamintával vagy virágdíszítéssel tökéletes szettet tudhat magáénak a vendég. Az év színei a világos napsárga és a nyugtató szürke, így izgalmas kompozíciók születnek majd. A fiatalabb hölgyek a hosszú körmöket, míg az idősebbek a rövidebbeket részesítik előnyben, formailag és színekben minden korosztálynál van bevállalósabb és visszafogottabb vendég. A legkelendőbb színek a mi szalonunkban a piros, a rózsaszín és pasztellárnyalatok, de a francia az örök kedvenc” – tette hozzá.

„Egy szépségkirálynő-jelölttől elvárható, hogy keze puha és ápolt legyen, ennek érdekében érdemes egy bőrtípusnak megfelelő hidratálókrémet beszereznie. Körmeit illetően géllakkal, egy kifinomult francia körömmel vagy visszafogott színnel nem lőhet mellé. Ne használjunk otthoni műköröm építését elősegítő készleteket, mert az abban lévő különböző reszelőkkel, egyéb eszközökkel maradandó sérüléseket is okozhatunk magunknak, mindenképp forduljunk szakemberhez, aki afelől is biztosíthat bennünket, hogy az eljárás során az eredeti köröm nem vékonyodik el, sérül meg – mondta.

(A borítóképen: A hosszúság és a szín meghatározó a körmöknél)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában