ottragadtak

2021.02.24. 17:00

A Kanári-szigetek fogságában

Vallják: mint mindenben, a mostani világban is meg lehet találni a jót.

Kolodzey Tamás

Forrás: Olvasói fotó

A miskolci Halmi család karácsony másnapján a Kanári-szigetek felé vette az irányt. Ahogy a família feje, István elmondta: a repülőjegyek ára zuhant, így egy budapesti oda-vissza autóút áráért elrepültek a Spanyolországhoz tartozó, Afrika partjaihoz közeli csodaszép vidékre.

Kint is dolgoznak

– A máskor turistáktól nyüzsgő hely szinte üres, a szállodák tömkelege zárva van, vagy éppen aprópénzért, takaréklángon üzemel – mondta – kis túlzással az Atlanti-óceán vizéből – Halmi István. – Mindennel számoltunk, csak azzal nem, hogy légitársaságunk márciusig minden budapesti járatát törölte…, szóval itt ragadtunk, de legalább segíthettünk Rakonczay Gábornak, akit helikopterrel mentették ki balul sikerült expedíciójáról.

Halmiék persze újra fején találták a szöget: kihasználták az úgynevezett home office adta lehetőséget, munkájukat is a szigeteken végzik, napi tevékenységük mellett pedig igencsak felfedezik a környéket.

– Van is mit, hiszen itt van Spanyolország legmagasabb hegye, a Teide, ahol egyaránt megtalálhatók vad kanyonok és holdbéli tájra emlékeztető lávafolyások – folytatta a családfő. – Vonzanak minket a part természetes sziklamedencéi éppúgy, mint a hangulatos kis öblöcskék. Mindezt nyugalomban, turisták nélkül fedezzük fel, a téli nyárban túrázunk, hegyet mászunk, az óceánban úszunk, szóval sportolunk. Amikor pedig a szabadban citromot találunk, rögtön limonádét facsarunk belőle.

A legmagasabb

A Teide-hegy a Kanári-szigeteki Tenerifén található, La Orotava város fennhatósága alá tartozik. 3718 méter magas csúcsa Spanyolország és az Atlanti-óceán legmagasabb pontja, a víz aljzatától mérve viszont egyenesen 7500-ra magasodik, ezzel a számítással a Hawaii-szigeteki után a legmagasabb vulkán a világon.

(A bortóképen: Fényképésztrükk, Halmi István és a Kanári-vulkán)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában