hitközség

2021.01.18. 14:30

Sószóróval pezsdítettek a hitéleten Miskolcon

Ismert emberek tartanak videókonferenciákat a zsidó hitközség Sószóró című magazinműsorában.

Detzky Anna

Markovics Zsolt fõrabbi

Forrás: ÉM

Online kulturális műsor indult vasárnap délutánonként a Kazinczy utcai miskolci zsidó hitközség tagjai számára, ahová neves, közéleti személyiségeket hívnak meg hétről hétre az élet minden területéről.

– Közösségünk nagyon erős vallási életet él, de fontos célkitűzésünk, hogy színesítsük az életünket és kulturális kikapcsolódási lehetőséget is biztosítsunk tagjaink számára – fejtette ki Markovics Zsolt főrabbi, a Miskolci Autonóm Ortodox Zsidó Hitközség szellemi vezetője. – Néhány hete indítottuk el a Sószóró című magazinműsort Flecker István kulturális elöljáróval, vasárnap délutánonként öt órakor. Igyekszünk olyan vendégeket hívni, egyelőre leginkább miskolciakat, akiknek a személye, a személyes története, valamint a munkája többek érdeklődésére adhat okot.

Nemzetközi érdeklődés

Mivel belső témákat is érintenek az előadók, ezért a műsor egyelőre nem nyilvános.

– Jelenleg a műsort videó­konferenciák formájában tartjuk meg, amelynek elérhetőségét hitközségünk zárt csoportjában osztjuk meg. Annak ellenére, hogy jelenleg online történnek a beszélgetések, már most országos, sőt nemzetközi ismertségre tettek szert. Ausztriából, Izraelből és Budapestről, sőt Gyuláról is csatlakoznak hozzánk. A továbbiakban ezt szeretnénk továbbfejleszteni, hogy a Facebookon is elérhetővé váljon élő bejelentkezéssel vagy a YouTube-csatornánkon, hogy minél többeket be tudjunk vonzani. A későbbiekben pedig, ha visszatérhetünk a rendes kerékvágásba, akkor majd más csatornán szeretnénk mindezt folytatni – zárta a miskolci zsidó hitközség vallási vezetője.

(A borítóképen: Markovics Zsolt főrabbi a Miskolci Autonom Orthodox Izraelita Hitközség vezetője a felújított, Kazinczy utcai zsidó imaházban)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában