A vakcina védelem!

2021.01.27. 15:30

Oltás nélkül fékezhetetlen

A Miskolci Állatsegítő Alapítvány első kézből tapasztalhatta meg a koronavírus okozta nehézségeket.

Detzky Anna

Forrás: ÉM

„Maximálisan oltáspárti vagyok a humán és az állategészségügyi oldalról is. Mindazzal együtt, hogy a vakcinának, mint bármely gyógyszernek, természetesen lehetnek kockázatai – hangsúlyozta Kisfalvi ­Nyina is, a Miskolci Állatsegítő Alapítvány (MÁSA) elnöke. – A menhelyünkön úgy néz ki az oltási program protokollja, hogy amikor bekerül hozzánk egy kutya, rögtön megkapja a parvo elleni védőoltását. Utána két kombinált oltást, majd veszettség ellen oltatjuk be.”

„Még akinek nincs gyermeke, az is tudja, hogy számos megbetegedést – a járványos gyermekbénulástól kezdve a kolerán át a kanyaróig – képtelenség lett volna megfékezni vakcina nélkül. Az elsők között regisztráltam az oltásra, mert 60 év alatti vagyok, és amúgy sem foglalok el az oltási sorrendben előkelő helyet. Nagyon remélem, hogy a 80 év feletti szüleim hamar sorra kerülnek majd, és legalább velük kapcsolatban nyugodt lehetek.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában