újév

2021.01.02. 14:00

Jobb évet kívántak 2020-nál

A járvány miatti korlátozásokat figyelembe véve szervezték a szilveszteri bulit.

Hegyi Erika

Forrás: Illusztráció/Shutterstock

Csendesebb volt a szilveszter, mint az elmúlt években. A nagy bulik, rendezvények, táncos, éttermi mulatságok elmaradtak, de azért sokan megtalálták a módját, hogy a barátaival töltsék az év utolsó napját, és köszöntsék az új esztendőt.

Bükkszentkereszten töltötte 2020 utolsó napját Mezei Zsófia Dóra. Mint mesélte, eredetileg miskolci, de most már Egerben él és dolgozik. A munkatársaival és egyetemi barátaival elhatározták, hogy bérelnek a hegyi faluban egy vendégházat, és ott búcsúztatják a sok nehézséggel teli 2020-as évet.

Teszt után buliztak

– Hatan voltunk összesen, és mindannyian csináltattunk egy gyorstesztet a találkozás előtt, nehogy betegség legyen a vége a szilveszteri mulatságnak. Mi, lányok készítettük a hidegtálat, a lencsesalátát, sütöttük a húst, a fiúk pedig gondoskodtak az italokról. Végül is nem csináltunk semmi különöset, csak beszélgettünk, zenét hallgattunk, a barátnőm hozott egy társasjátékot, amin rengeteget nevettünk. Azzal tettük emlékezetessé a bulit, hogy éjfél előtt mindenki elmondta, mi volt a legrosszabb a 2020-as évben. Persze mindannyian a koronavírust említettük, hiszen rengeteg lehetőségtől fosztott meg mindenkit. Az egyik barátunknak az esküvőjét kellett elhalasztania, a másiknak pedig a diplomaosztó ünnepsége maradt el. Nem is beszélve a rengeteg kulturális műsorról és fesztiválról, amelyeket nem lehetett úgy megrendezni, mint a járvány előtt. Ezután mindenki leírta a kívánságát egy papírra, azt összehajtotta, bedobta egy pohárba, majd egyenként kihúztuk a cetliket. Felolvastuk a kívánságot, és ki kellett találni, hogy kié lehet. Én azt kívántam, hogy 2021 szilveszterén is így, hatan együtt ünnepeljünk. Remélem, sikerül – mesélte Zsófi.

(A borítókép illusztráció!)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában