MÁSA

2021.01.02. 18:00

Jó és rossz dolgok is történtek

Nincs olyan ember a Földön, aki úgy képzelte el ezt az évet, ahogyan alakult.

Detzky Anna

Forrás: ÉM

„Mivel munkatársaink közül többen éppen az ünnepekre kapták el a koronavírust, ezért számunkra különösen nehéz volt ez az időszak. Kizárólag az S. O. S. helyzetekre, balesetes, sérült állatok mentésére készültünk fel szilveszterre – mondta Kisfalvi Nyina, a Miskolci Állatsegítő Alapítvány (MÁSA) elnöke. – Nagyobb összefüggésekben pedig úgy gondolom, hogy nincs olyan ember a Földön, aki úgy képzelte el ezt az évet, ahogyan alakult. Itt nem csak a koronavírusra gondolok, hiszen pár napja láttam a tv-ben, hogy Horvátországban olyan erős földrengés volt, hogy még nálunk is lehetett érezni. Úgyhogy 2021-ben lehetne hozzánk egy kicsit kegyesebb a gondviselés!”

Nehéz a helyzetük

Kisfalvi Nyina így folytatta gondolatait: „A mi munkánk eredményességét egyébként az örökbeadások és a megmentett állatoknak a száma mutatja meg. Amikor márciusban elkezdődött az első hullám, és rengeteg járvány­ügyi intézkedést vezettek be, nagyon féltünk tőle, hogy egyáltalán nem fogunk tudni a továbbiakban gazdásítani. Most megnyugodva azt mondhatom, hogy csak 15-20 százalékkal lett kevesebb az örökbe adott kutyáknak a száma. Ez a karantén­időszakban nagyon nagy eredmény. Egyrészről az rossz, hogy sajnos a balesetes, kóbor állatok száma nem csökkent. Másrészről jó, hogy minden beteg állatot el tudtunk látni, aki a mi látókörünkbe került. A jövő évben egyetlen célunk, hogy éljünk túl és egyszerűen haladjunk előre. A civil szervezetek javarészt az adó 1 százalékból, úgyhogy nem igazán jók a kilátásaink. A megmentésre szoruló kutyákat és cicákat az általános politikai és egészségügyi kérdések nem érdeklik. Éppen ezért nekünk egy dolgunk van, dolgozni és mindig kitalálni a lehetséges bevételi forrást, hogy őket menthessük a következő évben is.”

(A borítóképen: Kisfalvi Nyina)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában