ünnepek

2021.01.09. 16:30

Horgásztak, vadásztak

Mozgalmasan teltek a hosszú ideje az Egyesült Államokban élő Tardi família ünnepnapjai.

Kolodzey Tamás

Forrás: Olvasónk küldte

Tardi Attila egykor a Miskolci Jegesmedvék jégkorongozója volt, és immáron évtizedek óta az amerikai fővárosban él és dolgozik.

Bostonban hokizik

Karácsonykor Pennsylvaniában síeltek, az általuk felkeresett centrumban ágyúval hozták össze a negyven centiméteres havat, amely már a múlté, hiszen az időjárás a szövetségi államban is megenyhült.

Ezért kocsiba ültek és elmentek horgászni, valamint vadászni. Mindkettőt nagyon szeretik, és többnyire a szerencsével sem állnak hadilábon.

A 2020-as év végét washingtoni otthonukban töltötték, a régi magyar, de a tengerentúlon is népszerű szokás szerint pezsgőt bontottak.

A szilvesztert azonban nem vitték túlzásba, ugyanis jégkorongozó gyereküknek január 2-án, szombaton dél­előtt Bostonban már bajnoki meccse volt. A serdülő korú Máté ígéretes tehetség, pár esztendő múlva pedig kiderül, hogy mire viszi majd ebben az arrafelé talán legnépszerűbb műfajban. A családfő – aki január 4-től dolgozik ismét – nem kevesebb mint tizennégy órát vezetett, hogy idejében Massachusetts állam fővárosába érjenek.

A DVTK Jegesmedvék szereplését is nagy figyelemmel követő Tardiék a koronavírus-járvány miatt tavaly nem tudtak hazajönni, az idén viszont mindenképpen felkeresik miskolci családtagjaikat.

(A borítóképen: Tardi Máté egyik karácsonyi fogása)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában