Névadó

2021.01.29. 18:30

Elnevezték a jövő vakvezetőit

A Baráthegyi-kölykök neveit most is Bóbita kutyájuk sorsolta, azokból a remek ötletekből, amiket közösségi oldalukra küldtek követőik.

Forrás: Baráthegyi Vakvezető Kutya Iskola

Az S/SZ betűs alom 6 hetes múlt, így ideje volt, hogy a kölykök nevet kapjanak – tájékoztatott közleményében a Baráthegyi Vakvezető Kutya Iskola. A képzési munkának biztos alapot ad a három éve kezdett saját tenyésztési program.

Winnipeg anyakutyánk hat héttel ezelőtt, Mikuláskor kilenc gyönyörű sárga szőrgombóccal gazdagította csapatunkat – írta Berta László, a Baráthegyi Vakvezető Kutya Iskola kommunikációs munkatársa. – Az S/SZ alom a saját tenyésztési programunk részeként látta meg a napvilágot. Magyarországon nagyon sokan várnak vakvezető kutyára, akik számítanak a munkánkra. A Baráthegyi Vakvezető Kutya Iskola fontosnak tartja, hogy minél jobb génekkel rendelkező, egészséges labradorokat képezhessen számukra, aminek biztos alapot ad a 3 éve kezdett saját tenyésztési program. Alapítványunk szakmai vezetője, Komondi Piroska, és kiképzőnk, Királyné Barkóczi Emese bemutatták a kicsiket. A kölyköknek természetesen még semmi tanulnivalójuk nincsen azon kívül, hogy szépen növekedjenek.

Az elsőszülött neve Sámán lett. Nagyon játékos, aktív kan, kinézetre talán ő hasonlít leginkább az apára, Cosbyra.

Piros szalag van a nyakában a második kölyöknek. Az eléggé visszahúzódó, nyugis, csendes kis szuka a Szamóca nevet kapta.

A harmadik is kislány lett, egy igazi felfedező, aktív, érdeklődő, nagyon szeret ölben lenni, odavan a simogatásért. Az ő neve Szellő.

A pink szalagot viselő kölyök rendkívül belevaló teremtés, minden mókában, játékban benne van. Születése óta ő a legaktívabb tagja az alomnak, szeret mindenben az első lenni. A kis szuka neve Szamba lett.

Az ötödik kutyus egy kisfiú. Csendes, békés, nyugis kutya. Nagyon szeret aludni és a pocakját is szereti. Sokat játszik a testvéreivel, de megfontoltan. A Szikra nevet kapta.

A hatodikként születő kislány volt a legnagyobb az alomban már születéskor is, jelenleg ő a legjobb súlyban lévő szőrgombócunk. A neve pedig Szezám lett.

Serpa egy játékos, jó fej, vidám kisfiú. Kedves és nyugodt, minden játékban benne van.

A nyolcadikként született kislány az egyetlen eddig, aki ki tudott mászni arról a helyről, ahol születése óta alszanak a mamájukkal. Igazi kalandor, felfedező, nagyon aktív kiskutya. A neve Szöcske lett.

Utolsóként látta meg a napvilágot Száva, a sárga labrador kislány. Imádja az embereket, bármit megadna egy kis simogatásért és nagyon szeret puszikat osztani.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában