A vakcina védelem!

2021.01.15. 15:30

A koronavírus nem válogat

Amint lehetséges, be fogja oltatni magát, az egészségügyi dolgozókat követően ugyanis a szociális szféra jön – mondta Grubert Roland, a Magyar Vöröskereszt B.-A.-Z. Megyei Szervezetének vezetője.

Nagy-Hankó Krisztina

20200914 Miskolc fotó: Bujdos Tibor BT Észak-Magyarország Országosan is egyedülálló kezdeményezéssel ösztönzi véradásra a középiskolai diákokat a Magyar Vöröskereszt Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Szervezete. képen: Molnár Péter, igazgató Miskolci Szakképzési Centrum és Grubert Roland, megyei igazgató, Magyar Vöröskereszt

Forrás: ÉM

Fotó: Bujdos Tibor

A hajléktalanellátás és egyéb szolgáltatásaik miatt a munkájuk megköveteli azt, hogy magukat és másokat is védjenek. A rábízott gondozottak egészsége érdekében, de saját maga és családja védelme miatt is fontosnak tartja, hogy beoltassa magát – hangsúlyozta a megyei vezető. Az éjjeli menedékhelyre érkező hajléktalan személyek általában nem a legjobb egészségi állapotban vannak, ezért könnyebben megfertőződhetnek a vírussal, ezért is fontos, hogy akik ellátják őket, védve legyenek. Az egyéni és társadalmi felelősségvállalás mellett az is szerepet kapott a döntésben, hogy a betegség nem válogat, ami ellen csak az oltás véd meg – tette hozzá Grubert Roland.

(A borítóképen: Grubert Roland)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában