állatkert

2021.01.18. 16:30

A járvány ellenére is volt 80 ezer látogató

A miskolci vadasparkon segített az az összeg, amit az örökbefogadásokért kaptak.

20200509 Miskolc fotó: Bujdos Tibor BT Észak-Magyarország Újra kinyilt a vadaspark. Papagáj

Fotó: Bujdos Tibor

A Miskolci Állatkert és Kultúrpark a saját honlapján összegezte az előző év fontos történéseit.

Kirabo, a szenzáció

Soha nem tapasztalt nehézségekről írnak. Tavasszal és az év végén is be kellett zárniuk. A látogatottságban az elmúlt években tapasztalt növekedése visszaesett, de 2020-ban így is több mint 80 ezer látogatót fogadott a miskolci zoo.

Tavaly közel százötvenen fogadtak örökbe állatot, és az ebből befolyó másfél millió forint is hozzájárult, hogy az állatkert biztosítani tudta a napi működést.

„A munkatársak egész évben azon dolgoztak, hogy az állatok lehetőség szerint semmit ne vegyenek észre a körülöttük zajló nehézségekből” – közelít a 118 faj, alfaj és fajta, illetve ezek 541 egyedileg is nyilvántartott példánya, valamint 10 faj esetében tenyészete szemszögéből is az állatkerti összegzés.

Száznál több kisállat született az előző évben. A legnagyobb visszhangot az örvös mangábék csapatában született kis kölyök váltotta ki. Kirabo – mert ezt a nevet kapta a látogatóktól – érkezése nem véletlenül keltett figyelmet: nemcsak a miskolci állatkertben, de az országban is először született kölyke ennek a különleges, Közép-Afrikában honos majomfajnak.

(A borítóképen: Felvételünk a 2020-as tavaszi újranyitás után készült. Most újra a nyitásra várnak a miskolci vadasparkban)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában