beruházás

2020.12.03. 13:00

Új tankonyha Tokajban

A Tokaji Kereskedelmi és Idegenforgalmi Technikumban az új beruházás az idegenforgalmi és vendéglátós szakemberképzést erősíti.

Erdős József

Fotó: Erdős József

Átadták a Szerencsi Szakképzési Centrum Tokaji Kereskedelmi és Idegenforgalmi Technikum, Szakképző Iskola és Kollégiumának új tankonyháját a napokban. A fejlesztés közel 75 millió forintból készült el, amit az Innovációs és Technológiai Minisztérium támogatott.

Birtokba is vették

– Az intézmény négyszáztizenöt tanulójának mintegy kétharmada használni fogja az új, tizenkét állásos korszerű tankonyhát – mondta el a szűk körben, de a sajtó nyilvánossága előtt tartott avatáson Rubi Zsoltné, a Szerencsi Szakképzési Centrum kancellárja. Hozzátette, a pályázati forrásból száznegyven négyzetméteren végezték el a fejlesztést, és az avatással egy időben a diákok birtokba is vették szakmai tantárgyaik részeként.

Az avatóünnepségen Szabó István intézményvezető kiemelte, hogy a duális képzés tovább erősödik a tokaji iskolában, és bízik abban, hogy nagyban elősegíti majd azt, hogy minél jobb szakemberek kerüljenek a munkaerőpiacra.

Posta György polgármester köszöntőjében kiemelte, azért is örül annak, hogy sikerült létrehozni az új tankonyhát, mert a városban számos idegenforgalmi beruházás indul el és van folyamatban, közöttük magas minőségű szálláshelyek is.

– Egy százszobás, ötcsillagos szálloda már épül, ahol biztosan keresni fogják a magas szinten képzett, a szakmájukat értő és szerető embereket. De további nívós szálláshelyek is megjelennek hamarosan a városban, így nagy szükség van arra, hogy az innen kikerülő diákok jó szakmai tudással rendelkezzenek. Az iskola eddig is kiváló szakembereket képzett az idegenforgalmi és a vendéglátás szakmáiban, a tankonyha pedig csak erősíteni fogja tudásukat – emelte ki a városvezető.

„Nagy szükség van arra, hogy az innen kikerülő diákok jó szakmai tudással rendelkezzenek”

Posta György

Az avatáson részt vett a térség országgyűlési képviselője is. Dr. Koncz Zsófia gratulált a fejlesztéshez, és elmondta, örül neki, hogy a választókerület tanintézményei egyre több fejlesztést tudnak megvalósítani.

A tankonyhát az ünnepélyes szalagvágás után megtekintették. A bejárás során elhangzott, a beruházás során nagy figyelmet kellett arra fordítani, hogy a tanulók olyan korszerű eszközöket is használhassanak, amelyekkel a szakmájukban is dolgozni fognak. Így nem fordulhat elő az, hogy egy frissen végzett szakember nem tud majd helytállni valamelyik étterem vagy szálloda magas minőséget kínáló konyhájában.

(A borítóképen: Dr. Koncz Zsófia az új konyha bejárásán)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában