Mikulás

2020.12.05. 19:00

Tápláló, egészséges édességet a csomagba

Egészséges finomságokkal gazdagíthatjuk a mikuláscsomagok tartalmát.

Apagyi Beáta

Forrás: MW

A túlzott mennyiségű csoki, cukorka nem tesz jót a gyermek fogazatának, elhízáshoz vezethet, túlpöröghetnek tőle a csemeték. Bár a klasszikus értelemben vett mikuláscsomag telis-tele van édességgel, idén mégis törekedhetünk a tudatosságra, és csempészhetünk bele több finom, de egészséges összetevőt.

Maradjon a csoki

Azt viszont szem előtt kell tartanunk, hogy a csomag szerves részét képezi a csokoládé. Ne iktassuk ki teljesen, inkább válasszunk egy minőségi alternatívát, magas kakaótartalommal, amely kifejezetten egészséges, hiszen tele van antioxidánssal. Tovább turbózhatjuk a tartalmát saját kezűleg készített zabkeksszel, esetleg friss gyümölcsléből vagy házi szörpből – zselatin hozzáadásával – előállított ízletes és környezetbarát gumicukorral, esetleg egy apró ­tárggyal – ceruza, jegyzettömb, színező –, amit hosszú távon tud a gyermek használni tevékenységei során.

Ami legyen még a csomagban az nem más, mint a gyümölcs. Az alma remek választás, egészséges, hazánkban is megterem, ha kiskereskedőtől szerezzük be, két legyet üthetünk egy csapásra, ugyanis vásárlásunkkal helyi termelőt is támogathatunk. Továbbá a mogyoró, olajos magvak, aszalványok mind-mind az egészséges puttonyt gazdagíthatják. Egy apró lépéssel a hulladékmentességre is odafigyelhetünk, mégpedig úgy, ha az egyszer használatos, piros műanyag zacskók helyett valamilyen anyagból elkészített zsákocskába helyezzük el a finomságokat, amelyeket magunk válogatunk össze, és nem a boltok polcain található, előre összekészített verziót választjuk.

(A borítóképen: „Van zsákodban minden jó...”)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában